Film Annex'te Sinemacılık

Posted on at

This post is also available in:

Bu blogun orijinali İngilizce olarak "Filmmaking on Film Annex" başlığıyla yayınlanmıştır.

This is the Turkish translation of a previously posted blog called Filmmaking on Film Annex.


Film Annex platformundaki tüm sinemacıları reklamlardan gelen gelirlerle ödüllendirir. Reklam gelirleri Film Annex'in yarattığı BuzzScore adlı skor sistemi üzerine kuruludur. BuzzScore sinemacının seyircisi üzerindeki etkisini ve sosyal medya araçlarını kullanarak onun ilgisini çekme yeteneğini ölçer. BuzzScore sizin liderlik kabiliyetinizi ölçer!

Film Annex tüm profesyönelce yapılmış videoları kabul eder. Profesyönel derken, kullanıcı odaklı (user-generated) ya da YouTube misali kullanıcı tarafından oluşturulmuş videoların tersinden bahsediyoruz. Film editörlerimiz platformumuza gönderilen bütün filmleri dikkatlice izlerler. Çok eleştirisel davranmasalar da, dikkate aldıkları birkaç nokta vardır. Mesela, filmler iyi montajlanmış olmalı ve hikayeler çarpıcı olmalıdır. Filmin başında veya sonunda mutlaka filmin yapımına katkıda bulunanların isimleri yazmalıdır. Kullancılar yarattıkları film profillerine orijinal posterlerini ve senaryonun özetini eklemelidirler.

Filmin uzunluğuna gelince, Film Annex hem kısa hem de uzun metrajlı filmleri platformuna kabul eder. Filmlerin yanı sıra, Film Annex platformuna röportaj, kamera arkası görüntüleri, fragmanlar, klipler ve benzeri videoları da kabul eder. Filmlerini sinemalarda göstermeye çalışan ya da festivallere gönderen sinemacılar, filmlerinin tamamını Film Annex'in platformuna yüklemek zorunda değillerdir. Bunun yerine platformumuza promo klibi ve benzeri videolar da yükleyebilirler. Böylece kısa videolarla filmlerinin tanıtımını yapmaya başlarlar. Zekice oluşturulmuş reklam stratejileri sinemacılara daha film ortaya çıkmadan yoğun ilgi ve gelir getirir.

Yüklenilen videoların kalitesine ve çözünürlügüne gelince, kullancılarımıza 720p HD kalitesinde videolar yüklemelerini tavsiye ederiz. Böylece yüklenilen videolar hem HD hem de standard çözünürlükte gösterilmiş olurlar.

Eğer sinemacı ya da video sanatçısı değilim ben diyorsaniz, sorun yok! Açık Film Koleksiyonumuzu ziyaret ederek, Web TV kanalınıza istediğiniz filmi ekleyebilirsiniz. Film Annex'in Açık Film Koleskiyonu size binlerce klasik ve Creative-Commons telif haklı film sunar. Bu filmlerin içerisinde Chaplin, Hitchcock, Keaton gibi sinema dehalarının filmleri vardır. Buna ek olarak filmlerini "Attribution share-alike" gibi telif haklarıyla sunan sinemacıların filmleri de koleksiyona dahildir. Eğer platformumuzda filmlerini çok beğendiğiniz bir yönetmenin filmleri varsa fakat bu filmler kamu malı ya da kolay paylaşımlı bir telif hakkına sahip değilse, o zaman o yönetmenden filmini kanalınızda göstermek için izin alabilirsiniz.

Film Annex'e filminizi yükledikten sonra, haftanın filmi olarak ana sayfamızda yer almak isterseniz bizimle iletişim kurabilirsiniz. Bu sayfanızın daha fazla ziyaretçi almasına ve gelirlerinizin artmasına sebep olur. Ana sayfamızda yer almaya ek olarak, her zaman filmlerinizi ve bloglarınızı sosyal medya sayfalarında paylaşarak (Facebook, Twitter, Google+ gibi), gelirlerinizi ve ününüzü arttırabilirsiniz.

Sosyal medya alanında paylaşım icin burayı tıklayın.

Çeviren: Eren Gülfidan



About the author

bitLanders

bitLanders is a digital platform whose entire user base earns bitcoin for their content and social activity. The goal of bitLanders is to promote worldwide access to the genius of Blockchain technology in a fun, unique, and safe environment. bitLanders users build and engage content (videos, blogs, photos, advertisements). The…

Subscribe 0
160