Twitter Kullanarak Film Annex'teki Video ve Bloglarınızın Tanıtımını Yapmak

Posted on at


Bu blogun orijinali İngilizce olarak Using Twitter to Promote Your Content on Film Annex başlığıyla yayınlanmıştır.

This is the Turkish translation of a previously posted blog called Using Twitter to Promote Your Content on Film Annex.

 

Twitter'i arkadaşlarınızla, meslektaşlarınızla, ve ürettiğiniz işlerle ilgilenenlerle iletişim kurmak için kullanın. Twitter'ın güzelliği ve özelliği de bu. Kimin sizi takip edeceğini tahmin edemezsiniz ve görünce de şaşırabilirsiniz.

Twitter'ın bir seferde sadece 140 karakter (harf) yazma limiti vardır ve sizin yazı, link, resim, ve video gibi şeyler tweetlemenize izin verir.

Aşağıda, Film Annex'teki video ve bloglarınızı Twitter'da en iyi şekilde tanıtabilmeniz için bir liste yarattık.

  1. Film Annex profilinizi Twitter sayfanıza bağlayarak profil, film ve blog sayfalarınızda "Takip Et" butonunun görünmesini sağlarsınız. Böylece daha fazla takipçi kazanırsınız. http://www.filmannex.com/auth2/socialreg2 sayfasına giderek bu bağlantıyı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Film Annex kumbaranıza da $1 koymuş olursunuz.
  2. Film ve videolarınızı sayfanızdaki "Tweet" butonunu kullanarak Twitter'da takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Buna ek olarak bit.ly gibi bir link kısaltıcısı kullanarak, tweet etmek istediğiniz linkleri Twitter profilinize kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Böylece Film Annex kontrol panelindeki paylaşım puanlarınızı da arttırırsınız.
  3. Bütün tweetlerinize hashtag (#) ekleyin. Hashtagler anahtar sözcük gibidir. Belirli sözcük ve konulara ulaşmak isteyenler sizin tweetlerinizi hashtagleriniz sayesinde bulabilirler. Mesela, eğer filminiz hakkında tweet ediyorsanız, o zaman #film, #yönetmen, #animasyon, #kısa film, #bağımsız film gibi hashtagler kullanabilirsiniz. Çok detaycı olmaktan çekinmeyin. Eğer çektiğiniz film West Virginia'da geçiyorsa ve UFOlarla ilgiliyse, hashtagleriniz #UFO ve #WestVirginia olmalı. Ayrıca popüler hashtagleri takip ederek, kendi konularınızla ilgili olanları kullanabilirsiniz.
  4. Tweetlerinizi bağlantı kurmak istediğiniz insanlara @ işaretini kullanarak yöneltebilirsiniz. Eğer tweetlerinizde birinden bahsederseniz, hashtag ya da @ işaretini kullanarak onların dikkatini çekebilirsiniz.
  5. Film ve başka projeleriniz için ayrıca Twitter profilleri yaratabilirsiniz. Bu profillerden kişisel sayfalarınıza @ işareti ile bağlanabilirsiniz.
  6. Twitter profilinize TwitPic ya da Instagram kullanarak film setinizden resimler ekleyin. Böylece takipçilerinizin ilgisini resimlerle çekersiniz.
  7. Meslektaşlarınızı ve yaptığınız işle alakalı insanları takip edin. Bu insanlar tweetlerinizi tweetlerler. Bunun yanı sıra sizde onlardan re-tweet isteyebilirsiniz.

Sosyal medya paylaşımına geri dön.

Çeviren: Eren Gülfidan



About the author

bitLanders

bitLanders is a digital platform whose entire user base earns bitcoin for their content and social activity. The goal of bitLanders is to promote worldwide access to the genius of Blockchain technology in a fun, unique, and safe environment. bitLanders users build and engage content (videos, blogs, photos, advertisements). The…

Subscribe 0
160