پانزده پیشنهاد برای محلی سازی

Posted on at


 

در آغاز برای هر کاربر انترنتی افغان بی نهایت شوق افزاست که در دنیای مجازی انترنت که سابقه چندانی هم در این کشور ندارد، با چند کلیک ساده به کسانی در آنطرف دنیا وصل می گردد و به آسانی دنیایی از اطلاعات را به ساده گی به دست میاورد. و هم در این اواخر با کاربرد های خلاقانه تر شبکه های دنیای مجازی آشنایی پیدا می کند. "انکس" پس از فسبوک و تویتر و بوتیوب یکی از جهان های جادویی مجازی می باشد که شماری از کاربران انترنت در افغانستان به تازه گی با آن آشنا شده اند. "انکس" آن روی سکه ی شبکه اجتماعی مجازی را به کاربران نمایش می دهد. با انکش کاربرد کلاسیک شبکه های مجازی که برای سازنده گان سود سرشار و برای کاربران آن که در حقیقت کارگران بی مزد هستند، جز ارتباط و شگفتی و کمی آگاهی ، در هم شکسته می شود و کاربران عادی نیز در حقیقت جزء سهامداران مفاد کار روزانه در شبکه های مجازی می شوند. مدت زیادی از آغاز به کار انکس در افغانستان نمی گذرد ، کمتر از دوسال، مدت زمان زیادی نیست اما بنا به شواهد موجود، کارهای زیادی انجام داده است، کارهای که الزامن در راستای تخصص و نوع کار ویژه ی انکس نبوده استف تجهیز مکاتب در هرات، حمایت از تیم های ورزشی دختران و...

 




اما به گمان من، حالا پس از بیشتر از یک و نیم و سال حضور در افغانستان، انکس نیاز دارد تا برای گسترده تر شدن خدمات و سرویس اش، استراتژی تازه ای روی دست بگیرد.


 

این نوشته در پی نقد رفتار انکس طی این مدت نیست، فقط  با استفاده از اطلاعات خود انکس، قصد دارد تا برای طرح یک استراتژی دقیق، برای محلی سازی انکس ایده پردازی کند.

 

محلی سازی انکس به گمان من تنها راه پایداری و گسترش آن در کشور سنتی ای چون افغانستان است. محلی سازی انکس الزامن به معنی ایجاد تغییرات بزرگ در قوانین "انکس" نیست. بلکه بیشتر بر روی ارایه ی ترجمه و تفسیری مطابق با فرهنگ و فضای اجتماعی-سیاسی افغانستان از آن قوانین می باشد. بخشی از این استراتژی نیز با توجه به یک خصلت افغانی توصیه می شود. افغان ها باید با هر پدیده ی که در درون آن اختیاراتی به انها داده می شود، احساس خویشاوندی بکنند. نوعی حس مالکیت و "ار آن خود "دانستن آن پدیده، تجربه ثابت کرده است که این تنها راه موفقیت آن پدیده است. هرچه جنبه وارداتی بودن آن کمتر شود و به ذهن و زبان آنها نزدیک تر شود، با گسترش بیشتر همراه خواهد بود.اما همه می دانیم که این صرفن جنبه تجاری این پدیده می باشد، انکس همچنین می تواند پلاتفرمی قوی برای فرهنگ سازی و ایجاد حق معنوی نیز باشد. به همین دلیل باید استراتژی جداگانه برای این بخش نیز طراحی شود. من اینجا پیشنهاد ها را به صورت فهرست وار می نویسم و هرجا که نیاز به توضیحی اضافی بود هم چن جمله ای برای روشنی بیشتر به آن اضافه می کنم. ممکن است بعضی از این پیشنهاد ها قبلن عملی شده باشند و همین اکنون هم در انکس اجرا گردند.

قبل از طرح پیشنهاد ها یک مثال را باشما شریک می سازم که به نظر من اقدامی دقیق در جهت محلی سازی انکس است. تولید چنین گزارش ها

 

وحالا پیشنهاد های من:

-    در حال حاضر و پس از یک و نیم سال، نگاه به انکس، صرفن نگاهی از حریص بودن است، این نگاه انکس را صرفن منبع درآمد می بیند و به همین دلیل به کیفیت تولیدات آن توجه نمی کند. اکثر کاربران، فقط راه های درآمد بیشتر را بر بلند بردن کیفیت نوشته و بلاگ ها ترجیح می دهند. این روند باید کنترل گردد و راه آن، توجه جدی به کیفیت مواد تولید شده می باشد.

 

2-    شاید بر اساس منطق تجاری، برای کمپنی های چون انکس ، یک بلاگ موفق، یا یک فلم موفق آپلود شده در انکس، فلم و بلاگی باشد که کامنت زیاد بگیرد و تاثیر گذاری ی بیشتری داشته باشد و کاربران بیشتری آن را شریک سازند. اما همه میدانیم که فاکتورهای که به تاثیر گذاری بیشتر می انجامند، الزامن وحتا از لحاظ تجاری، فاکتورهای پایدار و همیشه گی نیستند. مگر این که کاربران واقعن براساس اهمیت و حساسیت آن بلاگ یا فلم آنرا شریک سازند.انکس با



About the author

MasoudHasanzada

اززنده گی نامه های فرمال و سر راست متنفرم. به همین دلیل چنین می نویسم: مسعود حسن زاده ای که حالا و اینجا می بینید در کابل زنده گی می کند،شاعر و منتقد ادبی ست و رهبر نخستین گروه راک و بلوز افغانستان(مورچه ها) ست. روزگارش از راه روزنامه نگاری…

Subscribe 0
160