CHASING BEAUTY – THE UGLY SIDE OF BEING PRETTY, BRENT HUFF’IN YÖNETTİGİ BİR BELGESEL

Posted on at

This post is also available in:

"Chasing Beauty - The Ugly Side of Being Pretty" filminin yönetmeni Brent Huff geçen hafta bana belgeseli hakkında bir mesaj attı, ve özellikle izlememi istedi. Ben de izledim, ve çocukları manken olmak isteyen tüm aile üyelerine kesinlikle bu filmi izlemelerini öneririm. Manken olup bu endüstriye girmek isteyen çoğu 16 yaşındakilerin, bu endüstrinin gerçeklerinden haberi olmadığını düşünüyorum. Dışarıdan inanılmaz çekici, eğlenceli ve finansal açıdan iyi bir iş gibi gözüküyor. Dergiler ve moda şovları bunu ilerletmede çok iyi iş başarıyorlar. Çok küçük bir yüzdede olan mankenler için geçerlidir sadece bu durum halbuki. Fakat geri kalan tüm mankenler için geçerli olan diğer çirkin taraf herkes açısından görülmeli, ve Brent Huff bunu "Chasing Beauty" belgeselinde çok iyi bir şekilde yansıtıyor.

Brent ve filmin yapımcıları bir sürü farklı tarz ve yaşamlardan insanları katarak çok iyi bir iş başarmışlar. Hem başarılı hem de deneyip yapamayan mankenler, ajanlar ve menajerler, fotoğrafçılar, ve makyaj sanatçıları endüstri hakkında kendi yaşadıklarını açık bir şekilde anlatıyorlar. 13 yaşındaki Ukraynalı bir kızın manken olmak için Japonya’ya tek başına yollayan menajerler ve kızın hikayesini anlatan "Girl Model"adlı filmi izledikten sonraki edindiğim endüstri nefretini bu belgeselden sonra hissetmedim. Fakat, eğer bir çocuğum olsa, bunu yapmalarını hiç istemezdim.

Beni en çok etkileyen ve tüm manken olmak isteyenlerin de bilmesini istediğim şey, eğer bu endüstriye girmek istiyorsanız, belli bir realizmle girin. Her hırslı ve rekabete açık iş gibi, mankenlik de bir sürü insanın deneyip, sadece çok azının New York ve Milano’da yaşayacak kadar başarılı olduğu bir endüstri. Herkesin isimleriyle bildiği mankenlerden bahsedersek; Gisele, Kate, ve Christy gibi, onların çok nadir olduğunu ve herkesin kolay kolay onların yerine oturamayacağını bilmeliyiz. Fakat, bunda bir problem zaten yok ve olmamalı. Öncelikle, genetic olarak endüstrinin istediklerine sahipler, ve doğru yerde doğru zamanda oldular ve bundan para kazandılar. Mankenlik endüstrisi çok acımasız bir endüstridir, ve başka bir fırsatın bazen sizing için daha iyi olacağını bilmeniz gerekir. Eğer güzellik ve modaya tutkunuz varsa, bu multi milyarlık endüstri eminim sizin için birşey sağlayacaktır.

Bitirmek için, eğer manken olmak istiyorsanız, deneyin, fakat akıllı olun ve olmuyorsa ne zaman durmanız gerektiğini bilin. Ve tabi ki de, "Chasing Beauty" belgeselini ya alın ya da kiralayın ve kesinlikle izleyin, neden bahsettiğimi anlayacaksınız.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Girl Model" Ashley Sabin ve David Redmon

Bu makale Elifnaz Koksal tarafından Türkçe'ye çevrilmiştir.



About the author

ElifnazKoksal

Born in Istanbul, Turkey, Elifnaz is a student at the University of Southern California's Annenberg School for Communication & Journalism and School of Cinematic Arts.

Subscribe 0
160