ERIC CHANG'İN FİLMİ LILITH, 2013 INTERNATIONAL FASHION FILM AWARDS ÖDÜLLERİNDE 5 ÖDÜLE ADAY GÖSTERİLDİ

Posted on at

This post is also available in:

Eric Chang’in yönetmenliğini yaptığı Lilith, La Jolla, California’da yapılan  International Fashion Film Awards 2013 (LJFFF 2013) gecesinde birçok ödüle aday gösterildi. LJFF2013 dünyanın en büyük moda filmi profesyonellerinin olduğu topluluktur, ve geçen seneki seramoni 500 uluslararası insane evsahipliği yapmıştır. Ödül kategorileri En İyİ Yönetmen, Sinematografi, Saç, Makyaj, Moda, Müzik, Animasyon/Multimedya, Kreatif Konsept, Özel Efektler, Sanat Yönetmenliği ve Başrol Oyuncu.

Türlü kategoriler arasında bilgi edinirken, birkaç film gözüme çarptı çünkü birden fazla dalda adaylıkları vardı. Lilith adlı filmi izlemeyi seçtim, En İyi Film, Yönetmen, Konsept, Müzik ve Saç dalında adaylığı vardı. Moda dalında aday olmamış olsa da, Gareth Pugh ve Rick Owens’ın tasarladığı kıyafetler çok çarpıcı ve keskindi.



Filmin açılış sahnesi Dante Gabriel Rosetti’nin sözleriyle açılıyor, “Adem’in ilk karısı Lilith, Havva’dan önce sevdiği cadıdır ” Ekran sonra kararıyor, ve ormanda bir sahne yerini alıyor, Lilith olduğunu anladığımız bir kadın dansetmeye başlıyor. Daha sonra simsiyah giyimli biriyle karşı karşıya geliyor ve sonradan anlıyoruz ki bu Adem. Filmin koreografisi karanlık, orjinal ve modern, yönetmen bunu “Genesis…bir ruhun rüyasının vizyonu, travma tecrübesi, karanlık ay Lilith hakkında dinsel ahlak ve ezoterik astroloji hakkında çelişkiler” diye anlatıyor.

İki farklı yerden sonra, ikisinin de sonbahar ormanında olduğunu görüyoruz, Lilith ve Adem inanılmaz koreografi ile hikayelerini anlatıyorlar, ve “kadın erkek arasındaki farklılıkların güçlü ve zayıf, iyi ve kötü, ilham verici ve güzel bir şekilde garip” olduğunu görüyoruz. Dans sonrasında bir savaşa dönüyor, ve kötü kalpli Lilith Adem’i öldürüp ruhunu alıyor. Vidyo Havva’nın gelişiyle bitiyor ve Adem’i hayata geri döndürdüğünü görüyoruz.

Filmin konsepti çok enteresan, ve diğer moda filmlerine göre hedefi belli bir hikaye anlatma olan ve kıyafeti sergileme olmayan bir film görmek çok ferahlatıcıydı, genelde bu filmler inanılmaz bir arka planla modelin yürümesini ya da dansetmesini gösterir ve yavaş çekimlidir (En İyi Film dalında aday gösterilen film MT Warning – Forward Miles olan film iyi bir örnek olabilir buna) Bu gibi filmler kıyafetleri çok güzel yansıtsa da, konsept ve içerik açısından Lilith kesinlikle benim oyumu aldı. Özellikle de En İyi Kreatif Konsept ve Müzik açısından.

Fred Sweet, LJFFF kurucusunun, 2012 Festivalinde röportajı

 Bu makale Elifnaz Koksal tarafından Türkçe'ye çevrilip, aslı Nicole Tan tarafından yazılmıştır. 

 

 





About the author

ElifnazKoksal

Born in Istanbul, Turkey, Elifnaz is a student at the University of Southern California's Annenberg School for Communication & Journalism and School of Cinematic Arts.

Subscribe 0
160