Film Annex ve Women's Annex Afganistan'da 10. Internet Sınıfını Açtı!

Posted on at


Geçtiğimiz hafta, Film Annex Afganistan'ın Herat şehrinde, Goharshad Lisesinde yeni bir internet sınıfı açtı. Yepyeni bilgisayarlardan oluşan ve öğrencilere dünyayla bağlantı kurma şansını veren bu sınıf Film Annex'in Women's Annex adlı organizasyonu aracılığı ile gerçekleştirdiği bir proje. Projenin amaçlarından biri öğrencilere sosyal medya ve dijital okur-yazarlığı tanıtmak.

Goharshad Lisesi, Herat, Afganistan

Women's Annex sadece kadınlara yönelik ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon. Amacı kadınları sosyal, kültürel, ve ekonomik açıdan güçlendirmek. Okullarda ve kadın-gençlik merkezlerinde internet sınıfları açmanın yanı sıra, Women's Annex kadınları onlara başka araçlar da sunarak destekliyor.

WomensAnnex.com dünyanın her köşesindeki kadınlara blog ve videolarıyla kendilerini ifade etme özgürlügü veren dijital bir platform. Üstelik kadınlar yazdıkları yazılar ve paylaştıkları videolarla gelir de kazanıyorlar. Böylece Women's Annex kadınlara finansal açıdan da özgürlük getirmiş oluyor.

Bugün itibariyle Film Annex ve Women's Annex'te Afganistan'dan 5000'in üzerinde kullanıcı var. Günde 70 dolara kadar gelir sağlayan bu kullanıcılar ne kadar blog yazarlarsa ve video paylaşırlarsa o kadar cok para kazanıyorlar. Women's Annex'in amacı Afganistan'ın dışına açılıp başka ülkelerdeki kadınlara da aynı olanakları sunmak ve onların hayatlarına finansal özgürlük getirmek.

Film Annex ve Women's Annex Türkiye'deki okullarda ve kadın-gençlik merkezlerinde bu hizmetini sürdürmek istiyor. Women's Annex'in kurucularının içerisinde TIME dergisinin 2013 yılında "Dünyanın En Etkili 100 İnsanı" listesine giren Roya Mahboob, Citadel Software şirketinin partneri Fereshteh Forough, Film Annex'in kurucusu Francesco Rulli, ve OutsideIn Strategies şirketinin başkanı Katherine Sweeney bulunuyor. Film Annex'in Kreatif Direktörü Eren Gülfidan da Women's Annex'in Türkiye ilişkilerine bakıyor. Daha fazla bilgi için eg@filmannex.com adresine email atabilirsiniz.

-- Eren Gulfidan



About the author

bitLanders

bitLanders is a digital platform whose entire user base earns bitcoin for their content and social activity. The goal of bitLanders is to promote worldwide access to the genius of Blockchain technology in a fun, unique, and safe environment. bitLanders users build and engage content (videos, blogs, photos, advertisements). The…

Subscribe 0
160