FİLMLERDE SOSYAL MEDYA VE DİJİTAL DAĞITIM HAKKINDAKİ YENİ TRENDLER

Posted on at

This post is also available in:

Son birkaç hafta boyunca bazı yönetmenler film endüstrisi ve filmlerin geleceği hakkında söylemlerde bulundular. Herşey Steven Soderbergh’in State of Cinema konuşmasıyla başladı ve sinemanın şuan nasıl film stüdyoları tarafından atağa uğradığı konusu konuşuldu. Steven Spielberg ve Georges Lucas'ın film endüstrisinin bir iç göçme yaşayacağını tahmin etmeleri ve online geleceği hakkında konuşmasıyla devam etti. Ve bu hafta, Matthew Modine’in kısa filmlerini Film Annex’teki kanalında yayınlayacağını duyurduk, aynı zamanda stüdyomuzda yapılan röportajını da ekledik. Başarılı yönetmen ve aktörlerin film endüstrisinin değişeceğini söylemeleri bizim platformumuz için çok cesaret verici.

Bugün, 2012’nin sonuna doğru ortaya çıkan bir infografiğe rastladım ve bu değişikliği çok güzel destekliyordu. Sinemaların bilet satışının düştüğünü fakat stüdyoların bunu sosyal medya ve online tanıtımla üstesinden geldiğini gösteriyordu. Ayrıca bir sürü başarılı online tanıtım ve reklam örnekleri de vardı ve filmler için yaratılan sosyal medya kampanyaları da. Aşağıda bu gibi örneklerden sadece birkaçını bulabilirsiniz ve infografiğin tamamı için de burayı tıklayın (Allman Law tarafından) 

 

Böylece, online film distribütörlüğünü ve sosyal medya film promosyonu konseptini benimsemiş yeni jenerasyon bağımsız film yapımcılarına bir göz atın, ve en yeni filmlerini izleyin: Living With Someone- Mark Kuczewski, Morpheus - Lisa Stock, The Pact - Justin Viar, ya da Vent, - Erick Van Schaaik:

Bu yeni film trendleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Film endüstrisinin geleceğini nerede görüyorsunuz? Bu konuşmaya Twitter’da #FilmAnnex #FutureOfFilm #FilmPromotion üzerinden katılın 

Bu makale Elifnaz Koksal tarafından Türkçe'ye çevrilip, aslı Jennifer Bourne tarafından yazılmıştır. 



About the author

ElifnazKoksal

Born in Istanbul, Turkey, Elifnaz is a student at the University of Southern California's Annenberg School for Communication & Journalism and School of Cinematic Arts.

Subscribe 0
160