Platin Dirençli Termometre

Posted on at


Direnç termometresi

Nasıl çalışır:

En basit rezistans termometre konfigürasyonu iki oğlu kullanır. Yüksek doğruluk bağlayan oğlu direnç daima sinyal hataları giden sensör ile dahil olduğu gerekli değilken sadece kullanılır. Bu yapılandırmada, kablo 100 metre kullanmak mümkün olacak. Bu dengeli köprü ve sabit bir köprü sistemi için de geçerlidir.

Sıcaklık aralığı:

Çalışma aralığı -200 & deg; C 1200 & deg; C

Avantajı:
Bu geniş bir yelpazeye sahiptir ve çok doğru. Küçük kararlı sıcaklıklar için en iyisidir.

Dezavantajları:

Ani sıcaklık değişimlerine için elverişsiz. Tepki Yavaş.

Optik bir pirometre


Nasıl çalışır: Bir pirometre optik sistem ve dedektör vardır. Optik sistem detektör üzerine termal radyasyonu yöneliktir. Sensör (sıcaklık T) çıkış sinyali Stefan-Boltzmann yasayla termal radyasyon ya da hedef nesnenin radyasyon ile ilgili olduğunu, sürekli ve nesnenin yayma olarak bilinen orantılılık Stefan-Boltzmann sabiti.

Bu çıkış nesnenin sıcaklığını elde etmek için kullanılır. Bu nedenle, ısılçift ve rezistanslı sıcaklık dedektörü (RTD) halinde pirometre ve nesne arasındaki doğrudan temas için, bir ihtiyaç vardır.

Kullanım Alanları:

optik pirometre yaygın fırınlar, metaller ve diğer ısıtılmış erimiş maddelerin sıcaklığının kesin olarak ölçülmesi için kullanılır. Temelde 50008F 1000 aralığında kullanılır. Çoğu optik pirometreler elle çalıştırılan ve böylece biraz bunların uygulanması sınırlıdır. Pirometre özel elde edilemez ya da hareket etkilenmeyecek nesneler veya yüzeylerin ölçülmesi için uyarlanmıştır.

Sıcaklık aralığı:

Bir 700C aralığında optik pirometreler - 1100 -1900 aralığında olanlar ± 108 ° C'dir daha iyi bir doğruluk varken 1250C ± 58 C den fazla bir doğruluğa sahiptir. sıcaklık aralığı olabilir filament pyrometer sıcaklık aralıkları kaybolan 5,800oF (700 3,200oC), ve uygun filtreler ile yaklaşık 1300 ölçülebilir 18,000oF (10,000oC) hakkında ex-eğiliminde.

Avantajları: Yüksek Sıcaklık Ölçümleri


Isıl çift


Nasıl çalışır: Belli bir sıcaklıkta tek bir alçak gerilim üreten bir ucunda, birlikte iki farklı metallerin oluşur. Bu gerilim ölçülür ve termokupl termometre tarafından yorumlanır.

Kullanım Alanları:

Bir termokupl sıcaklığını ölçmek için bir sensördür. Ancak, termostatlar geniş bir sıcaklık aralığı (2000 & deg için -200 C) olması ve diğer cihazlar istenilen sıcaklıkta faaliyet yok çünkü genellikle sadece ihtiyaç vardır. Buna ek olarak, nispeten ucuz ve çok yönlü.

Sıcaklık aralığı:

Çalışma aralığı -200 & deg; 2000 & deg C; C

Yararları:

Hızla değişen sıcaklıklar için sağlam ve kompakt ve iyi Geniş,.

Dezavantajı:

Bir milli voltmetre kaliteli için gereklidir.

RTD veya termokupl kullanırken

Endüstriyel sıcaklık ölçümü en yaygın iki yolu direnç ısı dedektörleri (RTD'ler) ve termokupl vardır. Onlar RTD kullanmalısınız Ama ne zaman mühendisler bir termokupl kullanmanız kontrol gerekir? - sıcaklık, zaman, boyut ve genel doğruluk gereksinimleri faktörler: cevap genellikle dört faktör tarafından belirlenir.

Süreç sıcaklıkları 932 & deg kadar -328 den düşerse; F (500 & -200 ° C) ve endüstriyel RTD tercih edilen seçenektir. Termokupl -180 & deg bir dizi var; 1300 & deg C; C (2300 & C ile -300 F) son derece yüksek sıcaklıklar için çok onlar temassız sıcaklık ölçümü için tek seçenektir.

Süreç termokupl en iyi seçimdir -O saniye karşı sıcaklığın ikinci kesirler değişikliklere çok hızlı tepki (2,5-10 ler) gerektiriyorsa. Tepki süresi 63.2% bir statü değişikliği ile 1 m / s (3 ft / s) hareket eden su sensörü çeker ölçülür unutmayın.

Bir kılıf RTD diferansiyel 6.35 mm 3.175 olan (içinde 0,125-0,25.) Çapı itibaren kılıf termokupl çapı en az 1.6 mm olabilir iken (içinde 0.062.).

Süreç 2 & deg bir hoşgörü gerektiriyorsa; C veya daha yüksek, daha sonra bir termokupl uygundur. Süreç daha 2 & deg ihtiyacı varsa; Hoşgörü C ve RTD bazen sadece bir seçimdir. Akılda uzun yıllar istikrarı koruyabilirsiniz RTD farkını tutun, termokupl kullanım erken saatlerde kayması.



About the author

syed-jaffar

Lives in Turkey from Pakistan

Subscribe 0
160