Sametová revoluce

Posted on at


Tak si dnes připomínáme výročí "sametové revoluce". No, revoluce. Nebylo to nic víc, než připravený krok k legalizaci peněz komunistických pohlavárů. Byl to jen další přirozený krok ve vývoji společnosti. Jen naivní člověk(tehdy jsem to byl i já) by si mohl myslet, že pár studentů (patřil jsem mezi ně) rozhoduje o politickém vývoji země. Nevěříte? V roce 1968 bylo pro změny mnohem víc lidí a jak to dopadlo všichni víme. Po 17.11.1989 jsme s ostatními studenty podnikali "spanilé jízdy". Byly to výjezdy do menších měst a obcí, kde jsme agitovali a přesvědčovali ostatní o nutnosti změn a zblblí propagandou jsme líčili "krvavé" události 17. listopadu. Kupodivu jsme se nesetkávali s nadšením, ale spíš se strachem a nenávistí. Občas na nás poslali i psy :)). Všechno, co se tehdy dělo, byla jen záležitost Prahy. Všechno jelo jak namazaný stroj. To by prostě bez předchozí důkladné přípravy nešlo. Zkoušeli jste někdy zorganizovat třeba vánoční besídku s tombolou? Pokud ano, tak víte, co to obnáší. No a víte, kde v té době byli chytří koministé? Ve Švýcarsku.

Žil jsem také tou atmosférou nadšení.Byla to krásná doba,ale.. První, co mě překvapilo, bylo prosazení Havla. Toho člověka v té době znalo jen pár lidí. Režimem hýčkaný opilec se mohl jen těžko bez pomoci vyšvihnout na kandidátku. Po Praze visely plakáty Miloš Frýba na Hrad. To byl moderátor televize a znal ho celý národ. Jak tedy mohl zvítězit štamgast z Podbaby, kterého znalo jen pár opilců? Protože měl podporu! Podle svodky STB měl milý Vašek příjem pro své aktivity 150.000 bonů měsíčně. Je tedy zřejmé, že si tuhle kreaturku hýčkali, aby se jim investice vrátila. Proto byl zvolen a také jim vše vrátil! Bohužel na úkor nás všech! A ještě mu všichni tleskali. Jeho prohlášení po zvolení bylo, že nebude vznášet nárok na majetek Havlů. Řekl to i proto, že věděl, že byl zabaven na základě Benešových dekretů(kolaborace). Nakonec se však podařilo navzdory platným zákonům Vaškovi všechen majetek získat. Pokud nevěříte, pročtěte si denní tisk z roku 1990. V novodobé historii byly protizákoně vydány majetky pouze dvěma lidem a to Václavu Havlovi(Benešovy dekrety) a Karlu Schwarzenbergrovi(Lex Schwarzenberg). Vtipné je, že oba jsou ikonami českého národa.

Vše o tom, jak je to doopravdy jsem zjistil v červnu 1990 při prvních "svobodných" volbách. Tehdy jsem si uvědomil, že dav je dokonale zpracovaný novodobou propagandou! Pohyboval jsem se v té době v akademickém prostředí, kde se dá předpokládat inteligence, ale tehdy tam žádná nebyla, pouze zfanatizovaný dav! Při diskuzi o volbách a následném vývoji jsem položil otázku, koho budete volit. Odpověď byla jednohlasná. Všichni budou volit OF. Snažil jsem se jim vysvětlit, že pokud budou volit OF, vymění nadvládu jedné strany za druhou. Málem mě ukamenovali. Byli tak zmanipulovaní, že to prostě neviděli. Heslo:" Nechcem vládu jedné strany! Volte OF!" mluví přece za vše. Prostě se jen změnil název strany, která nám vládla. Jak smutné. OF si zabralo exkluzivní budovu na Příkopech a začlo vládnout republice. Další "vítězný únor" byl tady.

Je to už 25 let a následky si neseme stále. Pořád se necháváme vysávat korporacemi, které kdysi podporovaly takzvaný "disent" a teď si své berou zpátky i s tučnými úroky. Je mi moc smutno. Čechy jsou krásná zem a jistě si zaslouží víc, než být jen kasičkou několika papalášů.



About the author

Chons

I´m boy :)

Subscribe 0
160