نـگـارخانــه ی ملـــی افغــانستــــان

Posted on at


طبیعی است که در هر جامعه یی هنر و هنرمندان به خصوصی دارند.


 افغانستان یک کشور باستانی است که قدامت 5000 ساله دارد و اکثریت هنرمندان و شاعران پارسی زبان و دری زبان درین سرزمین پهناور رشد نمودند.



 


بشر در هر جامعه یی که باشد مسلمان باشد یا هندو,مسیحی باشد یا بوداییزم و یا هر قوم و نژاد دیگر استعداد های بی نظیری دارند.داشتن استعداد بستگی به قوم ,ملیت,نژاد و جامعه نمیباشد بلکه بر میگردد به ذات خود شخص که خالق یکتا چه استعدادی را در وجودش نهفته است,استعداد ها به دو نوع است:1استعداد ذاتی 2 استعداد کسبی.


استعداد ذاتی: طوریکه از نامش پیداست استعدادی است که از زمان تولد در نهاد فرد ذاتآ وجود داشته و با مرور زمان استعدادش را نمایان میسازد.


اما استعداد کسبی همان است کسبی همانست که فرد به دنبال یک رشته و هنری باشد تا آن را بیاموزد.


افغانستان مهد هنرمندان بزرگیست که در ادوار مختلف تاریخ زیست داشته اند,این یک حقیقت واضح است که هر انسان اشیای مورد علاقه و دوستداشتنی و با ارزش خود را به خوبی حفظ و مراقبت میکنند به همین شکل کشور ما هم برای حفظ آثار پر ارزش هنرمندانش دست به ایجاد مکانهایی زده اند تا بتوانند این آثار را در آن ثبت و حفاظت کنند


.


 به همین منظور وزارت کلتور و فرهنگ  برای نگه داشت آثار هنرمندان  مکانی اعمار کرده اند که تقریبآ تمامی این آثار در آنجا نگه داری میشود.


این مکان که بنام نگارستان ملی  یا نگار خانه ملی نامیده میشود در سال 1983 اعمار گردید که دارای 200 اثر هنری بود که در برگیرنده آثار نقاشی,خوشنویسی,مجسمه سازی ونقاشی به سبک های مختلف میباشد


.


در زمان سابق مردم بیشتر آثار را در وزارت خانه ها و سفارت خانه ها نگه داری میکردند اما کم کم همه ی آنها جمع آوری شد تا که .


نه تنها در دوره طالبان بلکه با سقوط داکتر نجیب الله  نگار خانه ملی چندین بار مورد حمله و تجاوز قرار گرفت  و با ارزش ترین اثار آن را به غارت بردند.


سپاس خدای را........با سقوط طالبان و اعلان شدن آزادی بشر نگارستان دوباره به ترمیم آغاز کرد و اثر ها را دوباره جمع آوری و ترمیم کردند,که فعلآ دارای صدها و یا هم هزاران اثر هنری میباشد که شامل نقاشی به سبک های مختلف از هنرمندان ورزیده یی افغانستان و جهان میباشد و هم چنان دارای اثرات خوشنویسی,مجسمه سازی, و کولاژ(نوعی هنر که توسط توته های خورد کاغذ ,کارتن درست میشود) میباشد



 


و در پهلوی آن موزیمی از آثار اشیای قدیمی میباشد که این موزیم متشکل است از محسمه های مختلف,کنده کاری, کتابها و قرآن های دوران قدیم,سکه های عصر قدیم,سپر,تاج,اشیای قیمتی و زیور آلات ,پول و صد ها شی دیگر که تماشای هر کدام آن مارا با سر گذشت افغانستان آشنا میسازد و کهن بودن وطن مارا به اثبات میرساند


.


 



About the author

zahranazhat

She is living in Kabul_Afghanistan. She is studying computer programming and website design and database developing in AIT(Afghan Information Technology). She has got her diploma of English language in 2009. She really likes art such as: Painting and music.she went to art class about six month but because of her…

Subscribe 0
160