Odcházíme

Posted on at


A tenhle znáte? Přijde strach za člověkem a ptá se ho: „Máš strach?“ Člověk odpoví: „Nemám.“ Strach sklopí hlavu a odejde. Druhý den přijde strach znovu a ptá se člověka: „Opravdu nemáš strach?“ Člověk se podívá na strach a odpoví: „Ne, nemám strach.“ Strach opět sklopí hlavu a odejde. Třetí den vidí člověk, jak jde za ním opět strach. Rychle zavře dveře a zamkne, aby se k němu strach nedostal a neotravoval ho pro něj hloupými otázkami. Strach to uvidí a spokojeně si libuje: „Konečně má člověk strach – ze strachu!“ Bohužel to nebyl vtip. Nebo jste se snad zasmáli?

Bojíte se mít strach? Možná ne při sledování hororů, to jsou totiž pouze iluze, které na Vás z televize nevyskočí. Ale co kdybyste se měli bát o svou existenci nebo o svoje pohodlí? Tam už je to horší.

Existovat znamená skutečně být (ve smyslu pobývat) ve fyzickém světě. Někdo však pod pojmem existence vidí vlastní roli nebo sociální status ve společnosti. Jinými slovy – člověk nechce přijít o svou práci, protože se bojí o vlastní existenci. Nikdy se však nestalo, že by někdo zmizel z povrchu zemského, jakmile přišel o své zaměstnání. Z toho vyplývá, že lidé měří míru své existence, ač mylně, penězi, protože právě ty za odvedenou práci dostávají. Nic jiného, než stopnutí finančního přísunu, by se totiž po ztrátě zaměstnání nestalo.

http://odchazime.cz/pojisteni-platime-nejen-penezi/



About the author

boudik

Discover The Hottest Online Program in Years and Why Every Smart Marketer is Rushing to Join "I urge you to lock the door... take the phone off the hook... shut down your email, cell phone and instant messenger... grab your favorite beverage, watch this video, then study every single word…

Subscribe 0
160