Proč je třeba zbavovat se toho, co je staré

Posted on at


Existuje zákon přebytku – aby mohlo přijít nové, musí to staré odejít.

Podle feng šuej brání staré věci volnému toku životadárné energie čchi. V lidském životě pak nemůže dojít k žádným změnám, žádným novým událostem.

Další pravidlo: když si oblékáme staré věci, stříkneme na sebe starou voňavku, kterou jsme už dávno nepoužívali, nebo zaslechneme nějakou hudbu, kterou jsme znali kdysi dávno, doslova se vracíme do minulosti. Podle metod neurolingvistického programování jde o takzvané emocionální kotvy. Se starými věcmi (voňavkou, oblečením) jsou spojeny určité vzpomínky, které se kontaktem s kotvou automaticky vybavují. A o to nám jde, protože takto se nevybavují pouze emoce, ale také staré myšlenky. To je velmi nebezpečné, neboť jak je známo, myšlenky formují život. Náš život je tak formován starými myšlenkami a ne vždy dosáhneme toho, co si přejeme.

Když si ponecháváme staré věci s myšlenkou „Kdybych už na nové neměl“, nalaďujeme se na mentalitu chudých a získáváme chudobu. Pokud dokážeme staré a nepotřebné věci klidně vyhodit a řekneme si „Koupím si jiné, nebo mi Vesmír daruje ještě lepší“, ladíme s mentalitou bohatých a dostává se nám bohatství.

Každý z nás má hromadu všeho možného, čeho se klidně může zbavit.

Přitom není třeba všechno hned házet do kontejneru. Vždyť věci můžete poskytnout potřebným v rámci charity (samozřejmě dobře vyprané a vyčištěné, aby na nich neulpěla vaše energie).

Zachovalé, ale už nepotřebné věci můžete také nabídnout přes Aukro – získáte tak dokonce nějaké peníze a věc ještě dobře poslouží jiným lidem. Jedná se o věci, které jste třeba už dva roky nijak nepoužili a jen těžko si umíte představit, že byste je vůbec ještě použili. Takové, které vám prostě jen bylo líto vyhodit. .

Zkuste to. A sledujte, jak se přitom budete cítit.

Váš život se nejspíš citelně změní k lepšímu.





About the author

160