Hızlı Küreselleşme Of Era

Posted on at


Hızlı küreselleşme çağında, küresel optimum etkisi yoksulluk çok konuşulan konu olmuştur. Benim tez çalışması gibi bir soru ile ilgili konularda görüş burada cevap olarak, vb kavramlar, istatistik, gerçekler, nedenleri, nedenler, mümkün tüm koleksiyonu, içerir. Hangi faktörler, özellikle ülkenin küresel yoksulluk ve kalkınma azaltılmasına katkıda? Nasıl küresel kriz değişiklik yapmak gerekir? Ben ne tür değişiklikler yapmalıyım? Fikir aynı anda tüm yönleriyle bakarak sonuca çekmektir.

Benim en iyi, ben tüm önemli noktaları bir inceleme ile müfredat besteledi.

Neden ben destek için güçlü bir seçim yapılmış, bir, daha, gelişmekte olan ülkeleri iyileştirilmesi muharebe gücü meşgul olmak nasıl? Ben küresel yoksulluğu ve birçok diğer saygı azaltmak için yol içine kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) ana faktör veya strateji olarak potansiyel yabancı doğrudan yatırım (DYY), bkz ileri benim açımdan koydu. Gelecek için somut nedenler, ben de aynı şeyi sonuçlandırılması yönünde benim tez çalışması derledik. IDE ve KSS hakkında bilgi geniş bir yelpazede küresel yoksulluk bağlamında yoğun gözden geçirilmiştir.

 

sağlanan gerçekler ve verilerin güvenilir kaynaklardan başarıyla DYY (maliyetleri minimize, maksimize faydaları) ülke gelişmekte olan ve aynı zamanda küresel yoksullukla mücadele için büyük bir katkı yaptı sonuca gizli yol ve bakımından bakmak için harika bir yardımcı olmuştur. Sonsuz katkı, dağıtım, DYY iletim ve yönetim, vb sıkıca dünya yoksulluğu iyileştirilmesi tartışmaya devam hesaba güçlü içine almaya zemin sağlar. KSS Oysa ayrıca yollardan bolluk içinde ekonominin gelişmesi kendi IDE katkısını getirir. Aksine, gelişmekte olan ülkeleri sağlamak ve büyük ölçüde işlem dünya ya da değil contributating bir düzene eğer bağımlı olduğu gönüllü girişimler dayanmaktadır too.CSR ekonomi ve diğer yönlerini büyüme yararları ile geliştirilen aynı göreve atanır.

"Alt tarımsal üretimin bir yıl gibi acilen gıda aramak için milyonlarca bıraktı" - Normalde "gelişmekte olan" ülkelerde devlet son güncellemeleri görülen efsanelerinden biridir. Kriz, ülkelerin asla durmak ve sadece reform nadir ile yıldan yıla birikir görünüyor, vardır.

Her bakımdan genel iyileşme açısından en iyi olanı kavramını sağlamak için endikasyonlar vardır. Güçlü bir analiz ve mevcut verilere dayanarak, benim sonuca çekti ve yapısı üzerinde büyük bir çalışma ile. Ben birçok mantık için KSS IDE desteklemek için karara varmak başardı.

DÜNYA YOKSULLUK - Kısaca
Bir atasözü diyor - "yoksulların yoksulluk onların harabe olduğunu"

Yoksulluk küresel bir medeniyet aceleci yüzdesiyle karşılaşılan bir sorundur. Küresel yoksulluk Dünya en az bir kez düşünmüş olmalı çevresindeki tüm insanların büyüdü şeydir. Küresel yoksulluk uzun yıllardır olan bir sorudur. Tüm insanların eşit gezegene gönderilen, ancak insan sonra iyi kötü, orta sınıf ve zengin insanlar olarak üç gruba ayrılabilir insanları medenileştirmek başlanmıştır doğrudur.

Yoksulluk Gerçekler ve İstatistikler -
Neredeyse dünyanın yarısı - 3 milyar insanın hayatta kalma 2,50 $ günde daha az üzerinde.

{2005 PowerPoint satın (PPP) günde dolar USD} Dünya Bankası geliştirilmesi yoluyla

Dünya nüfusunun en az% 80 az 10 dolar bir gün üzerinde hayatta. Gelir transferleri genişleyen nerede dünya nüfusunun% 80'inden ülkelerde yaşıyor. Dünyevi gelirin% 5 dünya nüfusunun en fakir ilgi% 40. dünya gelirinin dörtte üçü için zengin% 20 faiz.

UNICEF, 25.000 çocuk yoksulluk nedeniyle her gün ölür, dedi. Ve onlar "kadar dünyanın analizi ve anlam, yeryüzünde en fakir köylerinden bazıları sessizce ölür. Hayatta ezik ve zayıf olmak daha yanıltıcı ölüm bu ölmekte olan yüksekliklerde yapar."

Gelişmekte olan ülkelerde 27-28 yaklaşık% çocuklar sayılır beslendiği edilir. iki önemli alanlar yoksulların çoğu Güney Asya ve Sahra-altı Afrika'da olduğunu düşünün.

Kayıt verilere dayanarak, gelişmekte olan dünyada ilköğretim çağındaki 72 milyon çocuk, 2005 yılında okula değildir; Bunlardan 57 (%: Dünya Bankası 2008 Kalkınma Göstergeleri Kaynak) kız idi. Yaklaşık bir milyar insan, bir kitap okumak ya da isimlerini imzalamak mümkün 21. yüzyılda geldi. İnsan ırkı silahlara bir yıl harcadı ne% 1'den azı 2000 yılında okuldaki tüm çocukları kabul için gerekli olan ve henüz olmadı. Ölümcül bulaşıcı hastalıklar dünyada afet yoksulların yaşamlarını kapsayacak ve. Tahmini 40 milyon kişi kaybetti, 1 milyon hayatları ile sıtma 350-500,000,000 vakası vardır Her yıl, 2004 yılında 3 milyon ölümle, HIV / AIDS hayatta. Afrika sıtma ölümlerinin% 90'ını ve Afrikalı çocuklar, dünya çapında sıtma muzdarip insanların% 80'i oluşturmaktadır.

Yoksulluk gıda, su, giyim ve barınma gibi temel insani ihtiyaçlarını karşılamak değil bir durumdur. Neden bu böyledir? Bunun kendi durum için kötü suçlamak doğru olur mu? Onlar tembel, fakir kararlar ve bunların durumdan sorumlu idi? Onların yönetimi hakkında neler? Onlar gerçekten başarılı gelişimini engelleyen politikalar tekrar mı? Yoksulluk ve eşitsizlik bu nedenleri kuşkusuz doğrudur; yoksulluk derin nedenleri ele asla her hangi bir yolu vardır. Küreselleşmenin birbirine rehin artış arkasında küresel kararlar, küresel uygulamaları ve küresel politikalar vardır. Onlar klasik etkilemiş ve zengin ve egemen kişiler tarafından motive edilir. Bunlar zengin ülkelerin ya da şirketlerin ve çok uluslu kurumlar olarak diğer küresel oyuncularla insanları çalıştıran lider ekonomi olabilir. Böyle devasa dış kontrolü ile, hükümet ve bu yoksul ülkelerin kamuoyu genellikle güçsüz ve yoksul uluslar ve onların insanlar sık ​​sık güçsüzdür. Böylece zengin sonuçlanan zengin olsun fakir zayıf bölümü ve yoksul olma.

 

Doğrudan Yabancı Yatırımlar
Yirminci yüzyılın son on yıl artan küreselleşme ile kutlandı ekonomik büyümeyi uyarır ve bu nedenle ekonominin ayrılmaz bir parçası olarak kabul. Doğrudan yabancı yatırım (DYY) yatırımcı ama dışarıdan başka bir coğrafi alanın menşe ülke değildir faiz veya gelir kazanır bir yatırım şeklidir. O doğrudan yatırım olarak atandı, hatta böyle yabancı bir ülkede fabrika ve tesisleri gibi altyapı kurulmasını gerektirebilir. Ana doğrudan yabancı yatırım hedefi yatırım yapıldığı ülkenin ekonomik gelişimini destekler olmasıdır.

Doğrudan yabancı yatırım ana şirket ve yabancı ortaklığı arasındaki iş ilişkileri gerektirir ve bu nedenle çok uluslu şirketlerin yol açar. IDE olarak çağrılabilir yatırım ana şirket iştiraki adi hisse senedi% 10 tutar veya yabancı topraklarda tutan bağlı ortaklığın oy hakkı sahiptir.

DYY, ekonomik kalkınma sürecinde ülkelerine genel olarak uygulanabilir, bu gelişmekte olan ülkeler için dış finansman ana kaynağı gibi görünüyor, ve aynı zamanda ekonomik kriz sırasında ülkelerini yardımcı oldu, bu bir örnektir Doğu Asya zaman ülkelerde 1997-1998 yılında bir finansal kriz vardı, onları sakinleştirdi vardı sırf yabancı yatırımların önemli miktarda hayatta başardık.

Yol şirketlerinin hızlı büyüme ve değişiklikler IDE satın almalar yönetilen ve yurt dışında destek genişletilmiş, yılda, o da onlar keşfetmek daha ucuz donanım ve becerilerini alabilirsiniz yeni pazarlarla şirketlere .it stratejik işbirlikleri, birleşmeler ya da ortak girişimler vardır , yatırım, sermaye, yeni teknoloji ve yönetim becerileri yararı olsun, böylece daha fazla kar ve gelir ve ev sahibi ülke üreten, bu gerçeği de yerel pazarlarda rekabet uyarır. Aynı zamanda istihdam olanaklarını artırıyor ve böylece de nüfusun genel yaşam tarzı artırılması, işçilerin ücretlerini artırmak için yardımcı olur. IDE ayrıca bir katalizör görevi görür ve çok daha kolay borç para yapar ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin yardımcı olan gelişmekte olan ülkelerde faiz oranlarını düşük brining katkıda bulunur.

Doğrudan yabancı yatırım türleri

Dışa Bound IDE -
DYY Bu tip IDE çeşitli şekillerde vergi teşvikleri alır gibi her türlü riske karşı hükümet tarafından destekleniyor.

İçeri FDI- Bound
Ana şirket tarafından desteklenen yatırım Bu tip, onun ülkenizden gerekli tüm sermaye getiriyor, o bütün hibe ve sübvansiyonlar alır

Dikey FDI -
Çok uluslu bir yabancı şirketin hisselerine sahip ve çıkış ana şirket tarafından kullanıldığı zaman meydana gelir

Yatay FDI -
Çok uluslu yabancı bağlı ortaklıkların onlar ülkede yapmak aynı iş yürütmektedir zaman gerçekleşir

Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS)
Ne o ya da değil - CSR (org Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler, Sayı 1, Şubat 2007 Anabilim Dalı, www.un.org & www.unrisd.org)

CSR sürdürülebilir kalkınmaya iş genel katkısı olarak açıklanabilir. Bu gibi daha detaylı kurumsal sosyal sorumluluk tanımı tartışmalı bir konu olmaya devam etmektedir.

Son on yılda, örgütler giderek kurumsal sosyal sorumluluk kavramı yer var. O kuruluşlar bugün küresel bağlamda onların ahlaki ve etik sorumlulukları dağıtmak nasıl bahsediyor. davalar paydaşlar, müşteriler, her şeye sahip tedarikçiler var, izole edilmez bir şey etkilenir ve nasıl kuruluşların çalışma, dünyanın geri kalanı iş etkiler değil, sadece ona doğru olanı yapmak, ancak sorumlu de nasıl yansıtır do davranış.

Özellikle şirketler tarafından tasarlanan Kurumsal Sosyal Sorumluluk, gönüllü uyum ve öz-denetim ilkelerine dayanır. Kamu sektörünün daha fazla katılım için tekrarlanan çağrılarına rağmen, şirketlerin KSS hükümet düzenlemeleri, ilerleme bastırmak yenilik iptal ve sosyal ve çevresel programlarından fon sifon olacağını ısrar ediyorlar. Özdenetim ve hükümet düzenlemesi seçenekleri polarize daha iyi iş, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının toplu hedeflerine diğer modellerin keşfini yalanladı. Böyle bir uzlaşma olduğu kadar, biz davranış, gönüllülük standartlarına ve sosyal denetimlerin olmayan düzenleyici kodları yanlış KSS patchwork ile sona görünüyor.

Changeare mutat hale aboutclimate Son yıllarda özellikle bağlamda, kurumsal sosyal sorumluluk üzerinde yükselen önem gördük. KSS kapitalist serbest ticaret ve çevre küreselleşmeye karşı mücadele eleştiriler olmuştur. Kapitalistler, genellikle kar yolu hurdling şey iyi olmadığını hisseder ve aktivist şirketler hasarlı görüntüleri tamir veya temel sorulara yanıt olmasa da uygulamaların iyi bir görüntü sunmak için CSR kullanmanız inanıyor.

KSS Faydaları
CSR İngilizce uzun vadeli işletmelerin sosyal sorumluluk rağmen, çevresel ve sosyal konuları kapsamaktadır.
KSS Eğer yasal gereksinimlere uygun olmasını sağlamaya yardımcı olur.
KSS kurumsal stratejisinden farklı olmamalıdır.
Onun iç ve dış paydaşlar arasında etkileşim düzeyini yansıtır.
Onun organizasyon en rekabetçi.
Özendirme DYY:
Temelde, CSR yeni bir kavram ülkelerin bunu kabul, ama zaman aynı noktada, bir hedef olarak şirketin sosyal sorumluluk bir süreç olarak görülür gerçeğini inkar ve değil edemez, gelip gönüllü olmasıdır . Bu şirketin geleneksel strateji ile seyirci hayal kırıklığı tepki olarak ortaya çıkan ve tüketiciler, pay sahipleri ve vatandaşların katılımı güçlerin bir kombinasyonu ile tahrik olmaya devam ediyor. Son 5 yılda, çabaları standardizasyon, raporlama ve denetim, sosyal ve çevresel performansının ciddi bir işlem tarafından KSS hareketini güçlendirmek için yapılmıştır. Oysa ilerleme CSR kesinlikle gönüllü, kendi kendini düzenleyen hareketi kaldığı gerçeği ile sınırlıdır. Küresel ekonomide KSS karşılaştığı zorluklar petrol ve gaz sektörü tarafından sınırlı kabul yansır. En enerji şirketleri için geleneksel iş modeli parametreleri içinde kalması kurumsal sosyal sorumluluk meşgul fırsat arıyor.

Bu, genel olarak, şirketin sosyal sorumluluk ve ilgili altyapı konusunda belirsizlik devam etmektedir. Bu basmakalıp ama gerçek KSS o geçici yönetim stratejisi daha fazladır kanıtlamak için zaman ve deneyim gerektirir. Kamu basınç muafiyet hareket ve hükümetlerin kontrolü ve şirketin iş yönetiminde rol atanmışsa, KSS bir tırmanma hareketi ve sürdürülebilir hale gelebilir şirketlere karşı poz devam ederse. Statüko devam ederse Ama, CSR muhtemelen halkla ilişkiler danışmanları ve sosyal denetçilerin çalışmalarını sabitleyen bir yönetim stratejisi olarak kaldırıldı, ama çok daha fazla olacaktır.

DYY hep ev sahibi ülkelerde ekonominin sürekli bir akış olarak kabul edilmiş olsa da. Bu gelir üretir ve altyapı, istihdam düzeyi ve kuşkusuz dünyanın halklarını desteklemek ve ücretlendirme imkanı sunuyor daha iyi imkanlarla yaratır. 1980 yılından bu yana, DYY önemli ölçüde artmıştır. Bunu takiben, özel vergi teşvikleri, dünyanın dört bir yanından gelen sermayeyi çekmek için birçok ülke tarafından teklif edilmiş. Eh, değil eşit ama genellikle mikro çalışmalar yabancı yatırım artışı olumsuz etkilerini bulurken, birçok çalışmalar Makroekonomi DYY ile büyüme arasında olumlu bir korelasyon bulabilirsiniz.

DYY de verimlilik üzerindeki etkisi ile kalkınma ve büyüme katkıda bulunur. Yabancı yatırım ileri teknoloji ve yatırım ve büyüme üzerindeki doğrudan etkisi artırmak fikirler getiriyor.

DYY, birçok noktadan bakış eylem ve açıklık zaten yurtiçi ve ithalat ve teknoloji ihracatı, mal ve hizmet, ve daha fazlası gibi uluslararası. Benzer şekilde, şeffaf nakit görebilirsiniz ev sahibi ülkenin doğrudan yabancı yatırım akar.

Buna ek olarak, ekonomik büyüme üzerindeki doğrudan yabancı yatırımların etkisinin değerlendirilmesi, ekonomistler de istihdam, ücretler ve çalışma koşulları üzerindeki etkisini değerlendirdi. Ancak, çoğu ampirik çalışma bu alanda daha az anlaşılır ücret eşitsizliği ve DYY arasındaki ilişki, ücret düzeyleri ve istihdam üzerinde duruluyor yapılmıştır.

SONUÇ:
Biz bugünün giderek küreselleşen dünyada, aynı zamanda ekonominin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilir poor.FDI etkilemeyebilir birçok argüman olduğunu görüyoruz. Yani DYY yoksulluğun azaltılmasına katkıda nasıl ülke için uygun bir konu olabilir?

Yoksulluğun azaltılması üzerindeki Etkileri DYY doğrudan ve dolaylı etkileri ayrılabilir. Dolaylı etki ekonomik büyümeye DYY katkısı ile katkıda; yoksulluğun azaltılması temel faktörlerden biridir. DYY de devlet bütçesinin vergi geliri katkıda bulunur ve bu nedenle hükümetin gelişmekte olan ülkelerde yoksullar için programlar yürütülen kolaylaştırabilir. Ayrıca DYY altyapı yatırım konak hükümetleri neden olabilir. Bu yatırım yoksul mahallelerde ise, yerel fakir yararlanabilir. yoksulluk doğrudan etkisi işsizlik üzerindeki etkileri olması gerekiyordu.

DYY çok daha geniş bir resme odaklanır ve yoksulluğa karşı ekonomik kalkınma ve yardım mücadele için önemli bir madde ise KSS şirket sürülür ve şirket stratejilerine dayalı



About the author

syed-jaffar

Lives in Turkey from Pakistan

Subscribe 0
160