Manyetik orta

Posted on at


GİRİŞ

Manyetik ortamda veri depolamak için kullanılan manyetik depolama aygıtları. Bu terim yazıda onların türleri ve çalışma prensibi hakkında tartışacağız. Ana mantık veriler, bu cihazlar üzerinde bulunan, bu veri saklama aygıtları ve hızlı bir şekilde sağlanması için olmasıdır. Bu terim yazıda da bu cihazların geleceği tartışılacak.

Manyetik depolama aygıtları

Şartlar amagnetizedmedium fromengineeringreferring ofdataon manyetik depolama storageandmagnetic recordingare. Manyetik verilerin depolanması için mıknatıslanabilir bir malzemeden ofmagnetization farklı desenler kullanır ve bir şekilde ofnon bellektir. bilgi, bir veya moreRead / yazma kafaları erişilir. 2009 yılı itibariyle, primarilyhard manyetik depolama ortamı yaygın iyi dataas asaudioandvideosignals storecomputer için kullanılır kaydeder.

TARİHİ

Bilgisayarlar için manyetik depolama oldu önce çeşitli şekillerde bilgisayar yumruk kartlarının kullanımında uzun eskimiş hala kullanılmasına rağmen, birincil depolama ortamı başlangıçta 1890 yılında icat yumruk kartları (delikli kağıt kartları karakter veri göstermek için yumruk veya ikili) olarak En yoklama ekibi.

Delikli kart

IBM mühendisleri ve bilim adamlarından oluşan bir grup, yeni bir depolama aygıtı üzerinde çalışmaya başladı manyetik depolama geçmişi Haziran 1949 yılına dayanıyor. Onlar üzerinde çalışıyoruz ne Bilgisayarlar için mıknatıslı depolama ilk cihaz oldu ve endüstrisinde devrim. May 21, 1952 IBM elektronik bilgisayarlara delikli kart hesap geçişi işaretleme, IBM701 Savunma Calculator ile IBM 726 Teyp Birimi duyurdu.

Dört yıl sonra, 13 Eylül 1956 tarihinde, San Jose, Kaliforniya IBM mühendisleri, küçük bir ekip, 305 RAMAC (Random Access Muhasebe Yöntemi ve Kontrol) ekipman parçası olarak, bilgisayarın ilk depolama sistem diski tanıttı.

IBM 305 RAMAC

305 RAMAC sürücü. Çapı 50 diskleri her bant okkalı 24 "verilerin yalnızca 5MB saklamak sürücüler aksine RAMAC kayıt kafaları ortasında tüm bilgileri okumadan bir disk yüzeyinde herhangi bir yere doğrudan gidebiliriz. Bu rastgele erişilebilirlik vardı doğru zaman verilere bilgisayar performansı üzerinde derin etkisi saklanan ve kasete olsaydı çok daha hızlı alınır.

Bu başlangıçlardan, manyetik depolama sektöründe bugün 3 1/2 "tek bir bilgisayar sürücü bölmesine sığacak küçük birimler halinde 500GB veya daha fazla saklayabilirsiniz şekilde ilerlemiştir.

Tarih ve manyetik depolama gelişimine IBM'in katkıları inanılmaz. IBM bilgisayar manyetik teyp depolama icat yanı sıra sabit disk, aynı zamanda disket sürücüsü icat etmedi sadece. İlk disket 1971 yılında kuruldu.

Manyetik depolama cihazlarının örnekleri

SABİT SÜRÜCÜ
FLOPPY
Mini DV kaset
ŞERİT YEDEK VERİLERİ
KART DEBIT.CREDIT ARKASINDA STRIPE
Manyetik Kayıt

Manyetik kayıt diske veri yazma yöntemidir.

ANALOG KAYIT

Analog kayıt belirli bir malzeme mıknatıslanma, uygulanan alanın büyüklüğüne bağlı olduğu gerçeğine dayanmaktadır. Manyetik materyal, ilk manyetikliği olan boş bir biçimde bant ile, bant şeklinde olmaktadır. Ne zaman sabit hızda çalışan kayıt bandı. yazma kafası sinyali akımına orantılı bant mıknatıslar. Bir mıknatıslanma dağılımı manyetik bant boyunca elde edilir. Son olarak, manyetizasyon dağılımı orijinal sinyalin çoğaltılması okunabilir. manyetik teyp, tipik olarak polyester film bir plastik bant, bir bağlayıcı içinde manyetik parçacıkların dahil edilmesi ile yapılır. kullanılan manyetik parçacıklar, 0.5 mikron arasında bir boyuta sahip demir oksit veya krom oksit ve metal parçacıkları parçacıklarıdır. Analog kayıt ses ve video kaydı çok popüler oldu. Son 20 yılda ise, bant kaydı kademeli dijital kayıt yerini almıştır.

DİJİTAL KAYIT

Bunun yerine analog kayıt manyetizasyon bir dağıtım oluşturmanın, dijital kayıt, sadece thehysteresis döngüde + Ms ve -MS iki stabil manyetik devletleri, ihtiyacı vardır. Dijital kayıt örnekleri disket ve sabit diskler bulunmaktadır. Dijital kayıt ana süreç bugün muhtemelen yakın gelecekte olduğunu.

SABİT SÜRÜCÜ

Bir sabit disk dijital hızla manyetik yüzeyleri dönen (yani sert) sabit diskler veri kodlanmış saklar bir kalıcı depolama aygıtıdır.

ÇALIŞMA

Bir sabit disk sert dönen tepsilerini kullanır. Dijital verilerin saklanabildiği bir düzlemsel yüzeye sahip olan bir manyetik Her bir plaka. bilgi sırayla nedeniyle akı olan kutuplaşmayı değiştiren bir manyetik malzeme, çok yakın bir okuma-yazma kafası sayesinde elektromanyetik akı ileterek diske yazılır. Tasarım, tipik bir sabit disk sürücüsü diskler sabit bir dönme hızında döndürmek üzerinde merkezi bir eksen ya da şaft oluşur. ilişkili elektronik okuma-yazma armatürün hareketini ve diskin dönüşünü kontrol ve okur ve disk denetleyicisi gelen talep üzerine yazıyor gerçekleştirin. Kapalı kutu toz, yoğunlaşma ve kirliliğin diğer kaynaklardan disk iç korur. Sanılanın aksine, bir sabit disk bir vakum içermiyor. Bunun yerine, sistem diski hareket halindeyken kendi doğru uçan yükseklikte başlarını desteklemek için sürücü içinde hava basıncı dayanmaktadır.

FLOPPY

Bir disket manyetik depolama / kare, dikdörtgen plastik gövde içine ince, esnek ortamın bir diskin oluşan bir veri depolama ortamıdır.

ÇALIŞMA

Aşağıdaki disket sürücü diskete veri yazarken nasıl bir özetidir. Veri okuma çok benzer.

bilgisayar programı çok daha az kapasite ve yavaş erişim süresi ile, çok daha yavaş dönüyor olması dışında, bir sabit disk tek bir plaka çok benzer bir diskete, bir veri dosyası yazmak için bilgisayar donanım bir talimat geçer.
Donanım ve sürücü disket sürücüsü sürücü açmak için sürücü motoru başlatır. Disk her iki tarafta çok sayıda eş parçaları vardır. Her parça pasta dilimleri gibi, sektörler olarak adlandırılan küçük parçalara bölünür.
Bir step motor denilen ikinci bir motor parçaları arasındaki boşluğu eşleşen dakika artışlarla bir şaft sonsuz dişli (bir solucan dişli bir minyatür versiyonu vida üst bankası) döner.
Doğru parçaya almak için gereken zaman "erişim süresi" denir. Step motor adım eylemi (kısmi devrimler) Bu adım, bir mengene-üst çene gibi okuma / yazma taşır. disket sürücü elektronik, motor doğru yolda okuma / yazma erişimi taşımak için başvurmak zorunda kaç adım biliyorum. pistte okuma / yazma dur. Okuma kafası adresi daha önce diskin doğru tarafını kullanarak ve doğru yolda olduğunu emin olmak için biçimlendirilmiş disk üzerinde yazılı denetler. Bu işlem, bir oyuncu, otomatik bir vinil kaydın belirli bir yuvaya gider şekilde çok benzerdir.
Program veri diske yazılmadan önce, (okuma / yazma aynı sette) silinmeye bir bobin kapsamlı, endüstri "Clean Slate" yazma kafası ile sektör veri yazmadan önce "temizlemek" için devreye girer. Silinmiş sektör yazılı alanından daha geniş - bu yolla, komşu parça sektörler hiçbir belirti iz yazılan sektöründe engel olacak.
kafa disk yüzeyine gömülü dakika mıknatıslanma demir çubuk mıknatıs parçacıklarının başına diske yazma verilerini enerji alır, kredi manyetize card.The parçacıkların arkasındaki manyetik şerit kullanılan teknoloji çok benzer onların kuzey ve güney kutupları odaklı olması model bulgulanır ve daha sonraki bir okuma işleminde okunabilir şekilde.
Disk dönen durdurur. Disket sürücü sonraki komutu bekler.
GELECEK

Random Access Memory Magnetoresestive

Üretilen manyetik bit göre olan bir manyetik depolama alanı, rastgele erişim hafızası veya calledMagnetoresistive MRAM, yeni bir tip theTMR (Tünel Manyeto Direnci) etkisini storesdatain. Onun avantajı değil volatilite, düşük enerji tüketimi ve iyi sağlamlık şok olduğunu.


ÇALIŞMA

RAM MRAM verileri geleneksel çip teknolojileri aksine elektrik yükü veya akım akışları gibi ama manyetik depolama elemanları tarafından saklanmaz. elemanlar, ince bir yalıtıcı tabaka ile birbirinden ayrılmış bir manyetik alan tutabilecek her biri iki ferromanyetik plakalar, oluşturulur. İki plakaların bir diğer kutupluluk belirli bir alanda yapıştırılmış bir kalıcı mıknatıs bellek saklamak için harici alanın uyacak şekilde değiştirilebilir olduğunu. Bu yapılandırma, bir sıkma valfi olarak da bilinir ve biraz MRAM için en basit bir yapı. Bir bellek aygıtı gibi "hücreler" ağı inşa edilmiştir.

okuma basit yöntem, hücrenin elektrik direncini ölçmek suretiyle gerçekleştirilir. Belirli bir hücre zemine hücre yoluyla bir besleme hattından akımı geçer ilişkili bir transistör güç tarafından seçilen (tipik olarak) 'dir. Nedeniyle manyetik tünel etkisi iki tabak alanların yönelim nedeniyle hücre değişiklikleri elektriksel direnci. Elde edilen akım ölçülerek, herhangi bir özel hücrenin içinde direnci tespit edilebilir, ve yazma levhasının bu polariteli. Iki tabak aynı polarite Genellikle bu iki tabak zıt kutupluluk ise direnç yüksek olacak ise, "1" demek kabul edilir ve bu "0" anlamına gelmektedir.



About the author

syed-jaffar

Lives in Turkey from Pakistan

Subscribe 0
160