Misterioasele remedii chinezesti

Posted on at







Preparatele pe baza de ginseng si gingko biloba fac minuni in stimularea imunitatii si combaterea cancerului          


     Ierburile chinezesti sunt recunoscute in intreaga lume pentru virtutile curative deosebite. Erau folosite cu succes inca de acum 3.000 de ani. Retetele vechilor chinezi nu mai sunt secrete, o serie de medicamente avand la baza anumite plante originare din China. In zilele noastre, se cunosc circa 5.700 plante medicinale provenite din aceasta zona, din care ginsengul si gingko biloba sunt cele mai populare. Nu numai ca vindeca o gama larga de boli, dar s-au dovedit a fi leacuri universale, fara efecte secundare si cu proprietati profilactice miraculoase. Nu degeaba, in China antica si feudala, doctorul era remunerat numai cat timp pacietul era sanatos. Daca se imbolnavea, medicul platea costul tratamentului.


  • Tratamente ieftine si sigure


    Medicina traditionala chineza reprezinta pentru companiile farmaceutice cea mai redutabila concurenta. Medicamentele si metodele de tratament orientale au fost supuse verificarilor stiintifice de tot felul, fara sa le fi descoperit vreun cusur. Leacurile chinezesti sunt din ce in ce mai folosite in Europa. Vindeca sigur, chiar daca tratamentul este mai indelungat decat in cazul medicinii alopate, au preturi mici si sunt 100% naturale. Traditional, plantele se folosesc sub forma de decoct care a fiert la foc mic intre 30 - 40 de minute. Dar mai sunt folosite si pulberile uscate de ierburi, tincturile, unguentele si comprimatele. Gustul decocturilor nu e deloc placut, dar poate fi usor invins daca ne gandim la cat de eficiente sunt. Atentie! Plantele chinezesti fac minuni, dar tratamentul nu se face haotic, ci numai sub indrumarea medicului care stabileste dozajul optim.


  • Nicio reteta fara gingseng


    In urma cu 2.000 de ani, in China se credea ca ginsengul imblinzeste animalele, limpulsioneaza gandirea si domoleste spaimele. Totodata, intarea sistemul imunitar si impiedica instalarea depresiilor. Proprietatile lui nu s-au schimbat, fiind un medicament bun la toate. Este una din cele mai folosite plante din lume. In antichitate, ginseng-ul era extrem de pretuit, costul sau fiind apropiat de cel al aurului. Este considerat un simbol al vietii, fiind denumit si „alimentul nemuririi“ sau „radacina vietii“. in China, aproape orice reteta prescrisa de medic contine ginseng. Anual, sunt vandute in lume sute de tone, produse in peste 50 de tari. Dar, paradoxal, ginsengul e si una din cel mai putin cunoscute plante, inca nu i s-a descoperit secretul, principiul activ care sa fie raspunzator de aceste insusiri.


  • Radacina sanatatii


    Ginsengul se numeste stiintific Panax schinseng. Panax vine din limba greaca, de la zeita Panacea, despre care se spunea ca vindeca toate bolile. Specia este ocrotita de lege si este cultivata intens in China, Japonia, Coreea si Rusia. Se spune ca efectele ginsengului de China sunt incomparabile cu cele din alte tari. In farmaciile si magazinele naturiste din România, ginsengul se gaseste in mai mult de 20 de forme. in general, ginsengul este utilizat pentru vigoare. Cei care consuma regulat ginseng sunt mai putin supusi riscului de a se imbolnavi de cancer. Reduce concentratia de zahar in sange. Mareste capacitatea de adaptare a organismului la suprasolicitare, are efecte antiinflamatoare, antioxidante. Are efecte benefice asupra metabolismului. Contribuie la imbunatatirea digestiei si respiratiei, fertilitatii, tensiunii arteriale, hipoglicemiei, inflamatiilor articulare, functiei hepatice si are efect energizant. Persoanele cu varste peste 40 de ani au nevoie de ginseng. Dar si cei care sunt supusi permanent la stress.


  • Ce-i prea mult, strica


    Sub actiunea ginsengului, infectiile dau inapoi de la sine, convalescenta este mai scurta, puterea de munca sporeste. La venirea anotimpului rece, o cura de 10-20 de zile cu aceasta planta tine la distanta gripa si guturaiul.  Se administreaza circa 1 g de radacina pe zi, pentru un adult. Este indicata atit pentru persoanele sanatoase, cu efect profilactic, cat si pentru bolnavi, mai ales cronici. Efectul benefic se resimte cam in a 10-a zi de tratament. Planta contine substante care pot activa hormonii feminini. S-au semnalat cazuri in care femeilor de peste 70 de ani, care au abuzat de ginseng, le-a revenit ciclul menstrual. Excesul de ginseng mai poate produce insomnie, nervozitate, depresii, diaree si eruptii pe piele. Aceasta planta exotica sporeste secretia hormonala. Se spune ca dupa un consum mare, un barbat poate onora zece femei.


  • Arborele nemuritor


    Ginkgo Biloba este o „fosila vie“, un simbol al longevitatii, vazut ca o adevarata minune a medicinii. Arborii de Ginkgo Biloba pot trai mai mult de 1.000 de ani. Cea mai veche fosila dateaza de acum 270 milioane de ani, din era dinozaurilor. Cel mai batran Ginkgo din China are 3.500 de ani, exemplarele cu varsta de peste 100 de ani fiind plante protejate. Un arbore ginkgo a rezistat dezastrului atomic din Hiroshima. Ginkgo provine din termenul chinezesc ginkyo insemnand „caisul argintiu“. Samanta seamana cu o caisa, iar fructul are culoare argintie. Biloba inseamna „cu doi lobi“, dupa aspectul frunzei, in forma de evantai. Datorita rezistentei naturale la boli, insecte, poluare, foc si chiar radiatii radioactive, Ginkgo este plantat in orase si zone urbane. Poate fi gasit si in Brasov, in curtea facultatii de Silvicultura.


  • Iarba memoriei


    Conform studiilor, extractul de ginkgo biloba are trei principale efecte asupra organismului uman: imbunatateste circulatia sanguina (proprietati vasodilatatoare in special la nivelul circulatiei cerebrale, retiniene si periferice), antioxidant natural puternic (contribuie la mecanismul de aparare impotriva agresiunii produse de radicalii liberi) si anticoagulant (refacerea dupa accidente ischemice si accidente vasculare cerebrale). Semintele sunt folosite in tratarea astmului, racelii, infectiilor urinare, facilitarea digestiei, tratamente dermatologice, dureri de cap si ca pansament pentru rani. Sunt bune ca stimulent al circulatiei cardiace si pentru problemele respiratorii, imbunatatesc vederea, combat raul de inaltime. Frunzele de Ginkgo biloba previn degradarea intelectuala la batrani (Alzheimer si dementa). De asemenea, se imbunatateste circulatia periferica a sangelui la extremitati (maini, picioare), diminuand senzatia de frig, de amorteala. Exista numeroase preparate farmaceutice bazate pe extracte din frunze de Ginkgo biloba. Cei care iau medicamente anticoagulante nu trebuie insa sa le combine cu Ginkgo.





  • Ceaiul verde


    Ceaiul verde se obtine din frunzele de Camelia sinensis, la fel ca multe alte ceaiuri, dar diferenta e ca, la ceaiul verde, procesul natural de fermentatie este oprit. Ceaiul verde este cunoscut si sub denumirea de ceai nefermentat sau ceai virgin. Contine uleiuri esentiale, teina, flavonoide, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fier, fluor, alcaloizi. Polifenolii combat radicalii liberi produsi de poluare, fum de tigara, gaze de esapament, ultraviolete. Teina stimuleaza arderea grasimilor, are proprietati diuretice. Flavonoidele protejeaza impotriva stresului. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral si factor de protectie anticancer. Ceaiul verde e recomandat in curele de slabire. Intarzie imbatranarea prematura a creierului, reduce formarea tartrului dentar si stopeaza aparitia cariei dentare. Previne accidentele cardio-vasculare si sporeste imunitatea. Aceasta planta diminueaza riscul de cancer de san, dar si de prostata.




  • 10 ierburi tamaduitoare


- Boabe Munga - sursa bogata de substante care contribuie la pastrarea celor mai importante proteine in organism
- Seminte de susan negru – contin vitamina E, acid folic, acid nicotinic, calciu. Au actiune de tonifiere generala
- Echinaceea - creste rezistenta organismului la infectii. Trateaza infectiile traictului respirator superior
- Ghimbir - imbunatateste activitatea tractului digestiv, are proprietati antiinflamatoare, stimuleaza circulatia sanguina
- Seminte de morula - imbunatatesc digestia si activitatea intestinelor
- Nuca neagra - are o mare valoare nutritiva si actiune tonifianta
- Alzina - are proprietati antiinflamatoare
- Gotu cola - protectia sistemului nervos
- Cough Grass - antinflamator
- Ginostema Pentafilum („iarba norocului“) - previne bolile cardiovasculare, regleaza imunitatea, alunga oboseala si lipsa de oxigen.



  • Reteta cu Ginseng


    Se cumpara o radacina de Ginseng alba, de preferinta chinezeasca de la magazinele naturiste. Radacina sa nu fie rupta, presata sau farimitata. Se cauta o sticla cu gura mai larga, cu dop, si se introduce radacina in pozitie verticala cu capul in sus cu grija, fara a leza integritatea ei. Se face un amestec de 1:1 din alcool dublu rafinat (70-85 grade), cu apa de izvor sau apa plata. Se toarna peste radacina pana o acopera cu 1 cm. Se lasa 2 luni intr-un loc racoros si mai intunecat agitandu-se zilnic de 2-3 ori. La ce este util acest elixir:
1) tonifierea generala a organismului: se bea dimineata o cantitate de 15-20 ml peste care se completeaza pana la 50 ml cu apa de izvor sau plata. Este utila in recuperari in urma oboselii fizice intense sau operatii.
2) sub forma de lotiune dezinfectanta pe rani (in acest caz nu se mai dilueaza)
3) in loc de cafea in unele cazuri (nu este recomandat acest lucru in fiecare zi), se bea portie dubla, 40 ml amestecat cu apa pana la 100 ml.
4) extractul este si tonic sexual, este recomandat in stari de slabiciune sexuala (sau insuficienta).
Nu consumati tonicul seara dupa ora 18, deoarece sunt sanse sa nu mai dormiti noaptea. Nu este bine sa fie consumat de catre hipertensivi deoarece dupa inghitire, creste usor tensiunea.
Daca este pastrat la loc racoros, acest elixir are efect continuu 2 generatii.



  • Sfatul medicului din China antica


1. Mancati cumpatat, fara sa va supraalimentati.
2. Nu mancati in pat.
3. Plimbati-va dupa ce mancati.
4. Abtineti-va de la orice fel de mancare seara, inainte de culcare.
5. Mancati des si in cantitati mici.
6. Incepeti cu alimentele fierbinti, continuati cu cele calde, iar daca nu exista si alimente reci, beti apa rece.
6. Primavara, mancati alimente condimentate, vara pe cele acide, toamna pe cele amare, iar iarna evitati alimentele sarate.
7. Nu mancati fructe crude pe stomacul gol.



  • Scoarta de China


    Inainte de a fi fost descoperite antibioticele, scoarta de China (celebra chinina) era singurul remediu capabil sa lupte cu succes impotriva bolilor infectioase din zona tropicala. Ea este un stimulent imunitar extrem de complex, normalizeaza activitatea nervoasa (de unde si un efect de combatere a stresului extrem de eficient), regleaza activitatea cardiaca, dilata vasele de sange, scade febra, invioreaza apetitul si reda tonusul. Este un remediu bun in racelile cu evolutie galopanta, gripa.


About the author

160