Neymar

Posted on at


Özet

São Paulo, Brezilya'da 5 Şubat 1992 doğumlu, Neymar erken yaşta etkileyici futbol becerileri dikkatini çekmiştir. O Brezilya en popüler simalarından biri haline gelirken Yılın ödül dört düz Player kazanan, bir genç olarak Santos FC bir yıldız olarak ortaya çıktı. Mayıs 2013 yılında genç dahisi İspanyol Barselona'nın merkezinde oynamak için Avrupa'ya yaptığı hareket açıkladı.

Harika çocuk

Neymar da Silva Santos Jr. Mogi das Cruzes, São Paulo, Brezilya'da, 5 Şubat 1992 doğumlu. eski bir profesyonel futbolcu oğlu Neymar sokak oyunları ve futsal, oyunun kapalı bir sürümünü oynayarak babasının ayak izlerini takip etti. 1999 yılında gençlik kulübü Portuguesa Santista katıldı ve birkaç yıl içinde, ülkenin en ünlü genç yeteneklerinden biriydi.

Yükselen Yıldız

Neymar, onun yetenekleri 11. News yaşta Santos FC gençlik sistemi katıldı Avrupa'ya genişletilmiş ve 14 yıl Real Madrid CF ile büyümeye devam şansı teklif edildi, ancak Santos ekibinden yönetim Neymar onu orada kalmak için ikna etmiş büyük ikramiye.

Neymar, 2009 yılında Santos için ekibi yaptı ve ligin en iyi Genç Oyuncusu kazanarak hype kadar yaşamış. O Santos lig iddia ve Copa üç düz puanlama başlık ve Yılın ödül dört düz Player'ın ilk yolda Brasil şampiyonluk yapmak yardım 2010 yılında kendi başına bir yıldız olarak ortaya çıkmıştır. Bu sezon, aynı zamanda üst düzey milli takım için forma giydi ve hızlı bir şekilde genç hayranları arasında popüler oldu bir Mohawk tarzı saç kesimi başladı.

2011 yılında, Yılın FIFA Gol seçildi ve 48 yıldır ilk Copa Libertadores şampiyonluğa Santos'u açtı ne olacağını daha önce gösterişli bir ürün. Ancak, o da şöhret eşlik tepki hissetmeye başladı. Neymar, 2011 yılında çeyrek Copa America turnuvasında Brezilya kaybı yaptığı oyun için eleştirilen ve evlilik dışı bir çocuk gebe medyada azarladı edildi.

Neymar 2012 yılında 20. doğum gününde yaptığı 100. kariyer gol attı ve toplam yıllık tarihinde sona eren kariyerinin en iyi Santos yaptığı üçüncü düz başlık şampiyonu kazandı rağmen Brezilya altın yaz kaybetti 43., genç yıldız bir kez daha eleştiri konusu olmuştur Meksika ezilen ekibine 2012 Olimpiyat Oyunları -medal oyun.

Ufuklar değiştirme

Mayıs 2013 yılında Neymar da FC Barcelona, ​​güçlü Arjantinli golcü Lionel Messi süperstar ve İspanyol milli takımının birkaç üye özellikli bir kulübe bir transfer ile Avrupa'ya atlama olduğunu duyurdu.

Kısa bir süre sonra, 2013 Konfederasyonlar Kupası'nda zafere Brezilya lider dünya sahnesinde daha büyük beklentileri üstlenmeye hazır olduğunu söyleyerek susturuldu onun eleştirmenlerden harika çocuk.

2014 Dünya Kupası Sakatlık

Neymar performansı Brezilya'da ev topraklarında 2014 Dünya Kupası'nda parladı, ancak finale önce kısa kesildi. 4 Temmuz 2014 tarihinde, Brezilya dakika önce Kolombiya karşı çeyrek maçı kazandı, Neymar Kolombiyalı defans oyuncusu Juan Zuniga tarafından bir meydan okuma kaynaklanan sırtında bir kemik kırılması sonrasında acı gözyaşları içinde sedyeyle alanda yapılmıştır. Raporlar yaralanma iyileşmek için hafta sürer belirtilen ve sporcu turnuvanın geri kalanı için kızağa olacak. Onlar Almanya 7-1 onların sonraki yarı final maçı kaybetti Dünya Kupası başlık kesik için Brezilya umuyor.



About the author

syed-jaffar

Lives in Turkey from Pakistan

Subscribe 0
160