Tojo Dünya Savaşı

Posted on at


Proje Tojo İkinci Dünya Savaşı
Dünya Savaşı boyunca, pek çok önemli insanlar savaşta önemli bir rol oynamıştır. Bu kişiler Nazi Almanyası'nın Adolf Hitler ve İngiltere Winston Churchill dahil. Ama İkinci Dünya Savaşı Pasifik tiyatro, Japonya Hideki Tōjō de İkinci Dünya Savaşı'nda çok önemli bir rol oynamıştır. Pearl Harobr ve Midway Savaşı bombalanması gibi, savaşta birçok önemli olayları sağladı çünkü Tojo İkinci Dünya Savaşı sırasında önemliydi.

Hideki, Tokyo, Japonya 30 Aralık 1884 doğumlu ve iyi bir samuray aileden geliyor edilmiştir. Babası Tojo Harp Okulu ve Ordu Koleji'nde gerçekleştirildi kayıtlı bir generaldi. Tojo 1924 yılında mezun olduktan sonra birçok başarıları elde etmeyi başardı. Onun başarıları askeri takmak & eacute olma arasında; İsviçre ve Kara Harp Akademisi öğretim. Askeri daire Tojo "Razor" olarak bilinen; Tojo hızlı ve doğru kararlar yeteneğiyle ün kazandı. Ama İkinci Dünya Savaşı öncesi onun en büyük başarılarından biri 26 Şubat'ta olayın ana komplocu tutuklanması oldu.

 

26 Şubat'ta olay Japon hükümeti tarafından bir darbe girişimi oldu. darbenin arkasındaki mantık Japon ordusunda birçok genç subay kırsal kesimde büyük ölçekli yolsuzluk ve yoksulluk olduğunu hissettim oldu. Ve onlar çözüm hükümet yetkililerinin bazı kaldırmak olduğuna inanıyordu. Onların hedefleri Bazı olayın zamanında Japonya Başbakanı oldu Keisuke Okada, dahil. Ve İmparator Hirohito'nun ile iyi ilişkiler içinde olan Makino Nobuaki. 26 Şubat'ta olayın komplocular sonra sorunlar Japonya'da çözülmesi olacağını, hükümetin dış Nobuaki gibi insanları çıkarmadan düşündüm. Ancak Tojo ve darbeye karşı diğer askeri üyeler komplocular en durdurmak ve isyanı bastırmak mümkün olmuştur. Sonuç Tojo 1929 ve Pozisyonda kurmay başkanı terfi etti; Tojo şanlı birinci piyade alayı komutanı oldu.

Tojo yılında aşırı sağcı görünümleri vardı ve saldırgan dış politikasında inanıyordu. Tojo 1931 yılında Mançurya işgali ve İkinci Çin-Japon Savaşı gibi askeri eylemleri desteklemek için bu nedenle doğal oldu. Mançurya işgali Japon kontrolü altındaki Mançurya ve Kore oluşmaktadır. Japonya da Mançurya bir kukla hükümet Manchuko bir naip olarak Puyi ile Manchuko denilen kurdu. İkinci Çin Japon Savaşı Çin denetlemek ve Çin ve diğer kaynaklardan hammadde elde etmek için Japonya'nın emperyalist politikanın sonucudur iken. Savaşlar Japonya'nın askeri gücü gösterse de, o da felaket sonuçlar üretti. Birçok Çinli öldürüldü ve Japonya uluslararası toplum tarafından panned oldu. Özellikle Japonya iterek Japonya'nın askeri saldırganlığını kınadı Milletler, Cemiyeti Milletler Cemiyeti'ne terk etmek.

Tojo, zaman Japon halkının birçoğu gibi, bu tür Hitler ve Mussolini gibi Avrupa'daki diktatörler, büyük bir hayranlık düzenledi. Tojo özellikle tutkusunu ve azim hayran Hitler'i, Tojo saygı. İtalya, Almanya ve Japonya arasındaki karşılıklı ittifak oluşturdu bir anlaşma Japonya: Üçlü Paktı imzalandı zaman Avrupalı ​​diktatörler Japonya'nın Saygı izah edildi. Avrupa diktatörlere Japonya saygı Amerika Birleşik Devletleri ile paylaştı değildi Ancak. Yerine Tojo gibi birçok Japon Amerikalı tembel ve ahlaksız kendini hoşgörülü olmaya algılanan. Tojo bir askeri olarak ABD'ye giderken bu özellikle belirgindi takmak & eacute ;. Yolculuk sırasında, Tojo Amerikalılar Japon manevi gücü ve özveri eksik algılanan.

Belki diğer faktörlerin yanı sıra bu Amerikalılara yönelik tutum ve aracılığıyla o Pearl Harbor saldırı yetki Tojo ikna yardımcı olur. İmparator Hirohito Başbakan Tojo atanacak zaman Tojo ABD ile savaş kaçınılmaz olduğuna inanıyordu ve Japonya böyle bir savaş için hazırlıklı olmalıdır. Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki gerginlikler zaten yüksek çünkü öyle düşünmüştüm. Bu tür 1931 yılında Mançurya Japon işgali ve Çin-Japon savaşı sırasında Çin'e onların sürekli genişleme gibi olaylar nedeniyle oldu. Japonya'nın askeri saldırganlığını durdurmak için bir girişimde, Birleşik Japonya'ya petrol ihracatına ambargo koydu. ABD tarafından kurulan Ambargo ABD Japonya'dan petrol ihracatının çok sayıda sağlamıştır çünkü Japonya'ya olumsuz etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır ve Japonya askeri genişleme yakıt yağı büyük miktarlarda gerektirir. Japonya, Asya, Tojo ve çok sayıda askeri komutanların fethinde daha devam ederse ve onlar ABD ile bir savaşa olurdu emin idi. Amerika Birleşik Devletleri ile bir savaşı önlemek için bir yol olarak, Pearl Harbor bir saldırı çözüm gibi görünüyordu. Tüm Tojo ve birçok Japon komutanları inanılan sonra Pearl Harbor planı üç şey başarmak istiyorum. İlk planı ile, ABD ve böylece Japonya deniz çıkarları ile müdahale ABD önleyerek, onun değerli gemilerin çok kaybedecek. İkincisi, Pearl Harbor saldırısı Japonya'ya konumunu güçlendirmek ve kendi donanmalarını güçlendirmeye zaman vermek istiyorum. Son olarak, Pearl Harbor bombalanması ABD moralini düşürecek ve Japonya'ya Güneydoğu Asya bölgesini hakim fırsat vermek. Ancak, Pearl Harbor bombalanmasından sonra, tamamen zıt oluştu. ABD Kongresi derhal Japonya ve Amerika Devleti'ne savaş toplam savaşa doğru yaptığı şirket seferber etmeye başladı ilan etti.


ABD Dünya Savaşı Japonya'yı mücadele edeceğini netleşti gibi, Tojo ABD ile Pasifik birçok savaş Japonya'nın İmparatorluğu kurşun başladı. İlk başta onlar Pasifik'te çeşitli toprakları kazanmak mümkün olduğu gibi Japonya düşmanlarına karşı galip görünüyordu. Japonya, Guam da dahil olmak üzere toprakları, fethedilen ada, Marianas, ve diğerleri uyandır. Ama onların birçok zaferler özellikle Filipinler Savaşı'nda tarafından vurgulanmıştır. Filipinler Savaşı Japon kuvvetleri tarafından liderliğindeki bir istila ve onun tek amacı komşu alanlarda hammadde elde etmek oldu. Filipin savunma birimleri Amerikan ve Filipinli askerin kombine kuvvet vardı. Savaşta daha sonra erkeklerle Japonya savunan asker rağmen, bir dezavantaj da vardı. Filipinli / Amerikan askerleri kötü eğitilmiş ve donatılmış iken Japonya savaş için ellerinden geleni asker ve ekipman kullanılan. Sonuç Filipinler, Japonya ve Japonca İstismara uğramış kurtuldu Müttefik askerleri bir parçası haline geldi. Japon askerleri gibi Bataan Ölüm Mart olarak zulümlerle ile cezalandırılır. Battaan Ölüm Mars savaş kampları mahkumlara Bataan Yarımadası yürüyüş, 76.000 mahkumlar hakkında 1 Mart'ta oldu. Mart ayında, Japon askerleri sık sık yendi ve gıda gibi gıdalar kasten mahkumların dışarı tutuldu. Böyle tecavüz, Dekapitasyon ve süngü matkap gibi fiziksel şiddet, Mart boyunca yaygındı.

Momentum Pasifik'teki Japonya'yı ulaşmak gibiydi rağmen Ama onlar Midway Savaşı'nda ani durma noktasına geldi. Midway Savaşı Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya arasındaki mücadele kararlı bir savaş oldu. Savaşta Japonya İkinci Dünya Savaşı'nın Pasifik tiyatroda güç olarak ABD'yi ortadan kaldırmak istiyordu. Japonya Midway üzerinde bir kazan Pasifik'teki faaliyetlerini sona erdirmek için ABD ikna ve Japon diğer Doğu Asya ülkelerine hakim için gerekli verdi olabilir umuyor. Ama Midway Savaşı sırasında, ABD Donanması Japon işgali filosunu sürpriz ve kocaman bir zafer puanı başardık. Donanma kendi taşıyıcıların sadece üç battı ise dört Japon uçak gemileri batırmak başardı.

Midway Savaştan sonra, Japonya'da Tojo itibar Japonya ABD'ye karşı birçok yenilgiler başladı ederken bozulmaya başlamıştır. Bu kayıplar Iwo Jima Savaşı'nda gibi savaşlar dahil. Iwo Jima savaşta, ABD Japonya'dan dönen hasarlı bombacıları için bir iniş yeri olarak adanın yakalamak için planladı. Savaş sırasında, ABD Deniz Piyadeleri yaklaşık 20 000 kişinin kayıplar. Adada kalmıştı Japon savaş ölen ya da intihar. Amerikalıların barbar ve korkunç tedavi düşündüm çünkü birçok Japon kendilerini öldürdüler. Aslında, Japon Amerikalılar su gibi iyi ve hatta sunulan gıdalar tedavi. Nihayet, 1944 yılında Saipan yıkılmasından sonra, Tojo başbakan olarak görevden alındı ​​ve düşük bir profil korumuştur.

Ama yakında 1945 yılında Japon teslim sonra, Tojo adı projektöre de yeniden başladı. General Douglas MacArthur Hideki Tojo dahil savaş suçu zanlılarının tutuklanması emretti çünkü oldu. Bunun sonucu olarak birçok muhabir ve fotoğrafçılar Tojo kaçmak için bir şans önlenmesi, ev Tojo çevrili. ABD güçleri nihayet Tojo evine geldi, Tojo bir intihar girişimi gibi göğüs kendini vurdu. Tojo onun kalbini vurarak hayatına son amaçlanmıştır rağmen, sonunda midesinde çekin ve kendisini öldürmek başaramadı. Tojo sonra tutuklandı ve ABD askeri bir hastanede acil ameliyat vardı. Daha sonra, Tojo Dünya Savaşı sırasında savaş suçları için Tokyo Savaş Suçları Mahkemesi tarafından denenmiş olacaktır. Tojo gibi ABD ile savaş ve Doğu Asya bölgesinde milyonlarca ölümü engelleyen gibi suçlardan suçlu bulundu olacaktır. Tojo gibi ceza idama mahkum olacaktır. Tojo sonunda 2 Aralık 1948 asıldı olacaktır.

Bu savaşta birçok önemli olaylara neden olur çünkü genel Tojo Dünya Savaşı önemli bir rol oynamıştır. Bir örnek Pearl Harbor Tojo en bombalama yetki olurdu. Japon uçakları Pearl Harbor bombaladı zaman ABD'ye ait en gemi tahrip edildi. Bu dönemde popüler çünkü tüm savaş gemilerinin en yoğun hedeflenmiştir. hemen anda aklın Amerikan halkına devlet etkin çünkü Pearl Harbor bombalanması önemli bir olaydı. Pearl Harbor saldırılar öncesinde, birçok Amerikalı diğer ülkelerin içişlerine dahil olmak değil bir izolasyonist politikasını tercih etmişlerdir. Ama nedeniyle saldırının, gündem tecrit aniden düştü ve ABD aniden Japon ve Mihver güçleri mücadele Müttefikler ile güçlerini birleştirdi oldu. Amerika Birleşik Devletleri: savaşın en büyük aktörlerinden biri getirecek çünkü Yani Pearl Harbor bombalama izni Dünya Savaşı için gerekli olacaktır.


Bir başka önemli olay Midway kurşun Tojo Savaşı oldu. Bu savaşta, Japonya İkinci Dünya Savaşı'nın Pasifik tiyatroda güç olarak ABD'yi ortadan kaldırmak istiyordu. Japonya Midway üzerinde bir kazan Pasifik'teki faaliyetlerini sona erdirmek için ABD ikna ve Japon diğer Doğu Asya ülkelerine hakim için gerekli verdi olabilir umuyor. Midway Savaşı savaş kendisinin Japonya'nın bir kapatma olduğunu kanıtladı savaşta zaferler düzenlenen çünkü önemli olduğu kanıtlanmıştır. Midway Savaşı öncesinde, Japon İmparatorluğu gibi Filipinler Savaşı'nda olduğu gibi savaşlarda bir halatlı zaferleri oldu. Amerikalılar Midway Savaşı'nda Japon mağlup Ama bir kez Japonya daha sonra pek çok savaşlar kaybetme başladı. Bu savaşlar gibi Okinawa ve Iwo Jima Savaşı'nda olduğu gibi tarihsel olayları dahil ettik. Nedeniyle Japonya Midway Savaşı'ndan sonra yaşamaya başladılar devam eden kayıplar, Amerika Birleşik Devletleri ivme kazanması ve sonunda Pasifik Dünya Savaşı sona başladı.

Birçok önemli olaylar Tojo içeriden aracılığıyla gösterildiği gibi Sonuç olarak Hideki Tōjō, İkinci Dünya Savaşı'nda çok önemli bir rol oynamıştır. Bu olaylar Pearl Harbor ve Midway Savaşı saldırıları dahil. Hitler Europ olduğu gibi azılı değil Tojo içinde olsa da, Tojo birçok Asya ülkesinde rahatsız edici bir varlığı vardır. Bu Tojo azılı Tojo yapılan Phillipipnes Savaşı olarak izin birçok önemli olaylar ile oldu. Birçok önemli olay Tojo uyarılmış nedenle aracılığıyla, Tojo İkinci Dünya Savaşı çok önemli bir rakam olduğunu kanıtlamaktadır.



About the author

syed-jaffar

Lives in Turkey from Pakistan

Subscribe 0
160