Ennyit költöttek idén az ukrán hadsereg felfegyverezésére

Posted on at


Ebben az évben a Védelmi Minisztérium több mint 100 szerződést és megállapodást írt alá állami vállalatokkal, nem kevesebb, mint 5 milliárd hrivnya értékben, ami lehetővé tette, hogy az Ukrán Fegyveres Erők számára vásároljon 3756 darab fegyvert és haditechnikai eszközt, közel 402 500 rakétát és lőszert. Ezek között találhatóak páncélozott szállító járművek, 30 darab páncéltörő rakéta, 610 járműegység (módosított KRAZ típusú nehéz gépjárművek, különböző rendeltetésű páncélozott szállítók)" - jelentette ki a Védelmi Minisztérium szúvivője, Okszana Havriljuk az ukrán 5-ös tévécsatornának.

Korábban Ukrajna védelmi miniszter-helyettese Olekszij Csornobaj kijelentette, hogy év végéig az ukrán hadsereg további 8500 fegyvert és katonai felszerelést kap.

Ez év júliusában az Ukroboronprom (Ukrajna Védelmi Ipara) az ukrán hadiipari termelés harminchatszoros növekedéséről számolt be, és ezzel bekerült a világ száz legnagyobb védelmi vállalata közé. Ugyanebben a hónapban a Védelmi Ipar egyik vállalata a NATO-tól is elismerést kapott.



About the author

160