Pulzus-karácsony hatodszor

Posted on at


December 18-án nem csupán az ajándékokat várták a kijelölt helyszíneken – Beregszász, Nagyszőlős, Salánk, Csap, Visk, Munkács, Ungvár, Borzsova, Kaszony és Péterfalva –, de a Vérke-parti város főterén egész napos műsor fogadta az ide kilátogatókat. A színpadon egymást váltották a szereplők. Fellépett itt többek között a Beregszász Dixieland Band, a péterfalvai Kokas Banda, az Almanach verséneklő együttes, az Amarodel, az Integrál együttes, a HalraBor Zenekar, a Beregszászi Művészeti Iskola táncegyüttesei, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház nemrég újraindult gyermekstúdiója, az Antal házaspár, az Atasz táncstúdió, Tóth Bettina és Sztojka Vanessza énekesek, a karácsfalvi felnőtt betlehemezők pedig a karácsonyi misztériumjátékot mutatták be.

Közben a Mikulás is kilátogatott a térre, aki egy-egy vers vagy ének előadása után ajándékkal jutalmazta a bátor gyerekeket. De a játékos kedvű felnőtteknek sem maradt el a jutalma. Hisz egész nap sms-t küldhettek a megadott számra, amire a műsorvezető és a Pulzus Rádió munkatársai – ők ezen a napon a Fornetti kávézóba költöztek ki, hogy igazán élő kapcsolatot alakítsanak ki a hallgatósággal – felhívták a figyelmet. Így aztán, akinek kedvezett a szerencse, az igen gazdag nyeremény boldog tulajdonosának érezhette magát az esti adásban megejtett sorsolást követően. Merthogy olyan nyeremények szerepeltek itt, mint például egy 2 személyre szóló 3 éjszakás hajdúszoboszlói welness üdülés, 2 fős egész napos belépő ebéddel és pezsgővel a Kaszonyi termálfürdőbe, vagy egy éjszaka a Helikon hotelben 2 fő részére gyertyafényes vacsorával és reggelivel, ötszemélyes vacsorameghívás a munkácsi Amúr étterembe. De lehetett például 1000 hrivnyás vásárlási utalványt is nyerni a Református Iratmisszió felajánlásának köszönhetően.

A Pulzus Rádió kezdeményezéséhez az évek folyamán több egyházi és civil szervezet is csatlakozott, így sokkal gazdagabb programkínálat és lehetőség várta a résztvevőket. A Főiskolai Református Ifjúsági Gyülekezet már napokkal a rendezvény előtt sütötte, díszítette a mézeskalácsokat, amiket ezen a napon forró teával együtt kínáltak az arra sétálóknak. De zsíros kenyeret hagymával is kínáltak a főiskolások. A cserkészek kézzel készített karácsonyi képeslapokat osztogattak. A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálatnak és a Református Egyház Diakóniai Központjának köszönhetően közel ezer ember fogyaszthatott finom bográcsgulyást frissen sült kenyérrel. Emellett idén is főztek a Különtanya lakóinak is: a cigánytemplom szomszédságában ezúttal is több száz embert tudtak megvendégelni egy tál meleg étellel, illetve ott tartós élelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó karácsonyi csomagokat is osztottak a cigánygyülekezet legrászorultabb tagjai számára.

Mint megtapasztaltuk, igen sok jólelkű ember él még közöttünk, akik a nehéz gazdasági helyzetben is tudnak adni, akarnak örömet szerezni. Nekik köszönhetően cipősdobozba zárt szeretetükkel idén több mint 3200 gyermek karácsonyát tehették szebbé.



About the author

160