NİCELİK DEĞİL NİTELİK, FILM ANNEX’İN YENİ BUZZ SCORE VE GELİR PAYLAŞIM SİSTEMİ

Posted on at


Kalite, iyi bir yaşam ve başarı için anahtar elemandır. Tıpkı yediğiniz yemeğin ve soluduğunuz havadaki oksijenin kaliteli olmasını beklediğiniz gibi, web siteniz ve sosyal insiyatiflerinizde ve onların takipçilerinde de aynı kaliteyi beklemelisiniz. Son birkaç ayda, online reklamcılık endüstrisi reklam verenler için kullanıcıların kalitesini ve spesifik demografik bilgilerini ölçmek için yeni araçlar üretti. Biz de Film Annex’te kaliteli seyirci ve içerik konseptini artırmak için gelir paylaşımını izleyenlerin sayısından kullanıcının kalitesine ve içeriklerine dönüştürerek değiştirdik. 

 

 

Film Annex gelirini film yapımcılarıyla, blog yazarlarıyla, ve izleyicilerle paylaşan bir online film platformudur. Facebook gibi gelir paylaşmayan sosyal medya ağlarına nazaran daha farklı bir yaklaşımdır! Konsepti daha net anlamak için Eren's Picks sayfasına bakın.

 

 

Yeni BuzzScore  haftaya başlayacaktır. Bu yeni model Film Annex’in gelirlerinin kullanıcıları arasındaki dağıtımını ayarlayacaktır. Her kullanıcı BuzzScore’una göre para alacaktır. Böylelikle, sosyal medyada kişinin insanlara ulaşımı ve etkileşimi, vidyolarını izleyen insan sayısına nazaran daha önemli bir rol oynayacaktır. Kısaca, en efektif ve sosyal medyada aktif kullanıcılar daha yüksek gelir kazanırlar. Buzz Score çok yönlü bir algoritmadan oluşur:

  • Film yapımcılığı puanı : Kullanıcı tarafından yüklenen filmlerin sayısı 

  • Blogging puanı : Kullanıcı tarafından yazılan blog sayısı

  • Paylaşım puanı :  Kullanıcının ne kadar sosyal medyayı kullandığı ve içerik paylaştığı 

  • Etkileme puanı :  Sosyal medya platformlarında işlerinin ne kadar paylaşıldığı 

Her kullanıcı performansını ve her puanın durumunu Film Annex’teki kendi sayfasından takip edebilir. BuzzScore ne kadar yüksek olursa, kullanıcıya düşen gelir de o kadar fazla olur. 

 

Bu yeni metod film yapımcıları, hayranlar, izleyiciler ve öğrenciler için sosyal medyada daha aktif yer almak adına iyi bir adımdır, ve BuzzScore’unu da artırmada yardımcı olur. Direk reklamcılık ve promosyon konseptinden çok farklı bir şekilde çalışır, çünkü tek amacı kaliteye bakmadan siteye trafik oluşturmak ve reklamcılık gelirini artırmak değildir. 

 

Bu proje Women's Annex ve Examer Vocational and Educational Software'in yardımcılığıyla çalışır, ve sizi bu konu hakkındaki makalemi de okumaya davet ediyorum, "Vocational Education for Social Media, Sustainable Business and Education".

 

Bu makale Elifnaz Koksal tarafından Türkçe'ye çevrilip, aslı Francesco Rulli tarafından yazılmıştır. 



About the author

ElifnazKoksal

Born in Istanbul, Turkey, Elifnaz is a student at the University of Southern California's Annenberg School for Communication & Journalism and School of Cinematic Arts.

Subscribe 0
160