MR MORAG’S HELICAL DREAMS FİLM AÇIKLAMASI, YÖNETMEN ALEX NAKONE- EXAMER FİLM PROJESİ

Posted on at

This post is also available in:

 

Film açıklaması filminize genel bir bakıştır (ve genelde senaryonuzun düzyazı hali gibi düşünülebilir) birkaç paragraftan 10-15 sayfaya kadar çıkabilir, fakat bana göre ne kadar kısaysa o kadar öz olur. Hikayenizi kısaca özetlemeye yardımcı olur, bunu da 3 ya da 5 sahne ile yapabilirsiniz. Aşağıdaki film açıklamasını 3 sahne içinde yazmıştım; ilk sahne hazırlık (ilk üç paragraf), ikinci sahne çatışma (dört ve beşinci paragraf), ve üçüncü sahne ise çözümdü (son iki paragraf). Senaryolar gibi bu da şimdiki zamanda yazılmalıdır, ve bence karakterleri büyük harfle yazmak da baya yardımcı oluyor. Film açıklamanız hikayeniz içindeki enteresan bir konsepti ortaya çıkarmalıdır, ve aynı zamanda da filminiz hakkında yeterlice bilgi vermelidir, bunlar oyuncular, lokasyon, ya da filmin verdiği his olsun. Ben ayrıca Başlık, Etiket, Tanıtımsal özet, ve 2009’da çektiğim Mr Morag’s Helical Dreams filmin uzunluğu bilgilerini de ekledim. 

Başlık :   Mr Morag's  Helical Dreams

Etiket:  Organlar için insan klonlaması. 

Tanıtımsal Özet :  Karaciğer hastalığı olan Morag karakterine organ nakli yapılabilmesi için bir insan klonu yapılır. Morag bu operasyondan sonra rahatsız edici şekilde halüsinasyonlar görmeye başlar ve donörüyle bir bağ kurmaya başlar. Problemler, ileride beklenmeyen bir sonuca yer açar. 

Uzunluk :   14 dakika 30 saniye.

Film açıklaması:

Bay Morag’ın karaciğer hastalığı vardır ve küçükken klonlanmıştır ki ilerde sağlıklı organlarını alabilsin. New Millenium Medical Centre, bu gibi klonlama işlerinin yapıldığı büyük bir hastanedir ve başında da inanılmaz hırslı Dr. Bernard Aldous vardır. Morag klonundan aldığı karaciğer üzerine, beklenmedik bir şekilde kan kaybetmesi yaşar. Operasyon boyunca kan kaybı yüzünden ölüme yaklaşır ve rahatsız edici halüsinasyonlar görür, ve dolayısıyla kocaman açık bir çöle gider ve karanlık bir figür onu kendi ismiyle çağırmaya başlar. 

Morag’ın karısı kocasının iyileşmesini bekleme odasında beklerken, Morag Dr. Aldous ve bir görevli tarafından sedyede itilip, başka bir odaya alınır ve çok hareket ettiğinden sedatif verilir. 

 

Aynı zamanda klon ise klonların operasyon sonrası odasına alınır ve genç bir hemşire klonun kalbinde bir gariplik hisseder ve Dr. Aldous’a söyler, fakat Dr. Aldous buna aldırış etmez. 

Karanlık figür, Morag’ın halüsinasyonunda kendisinin klonu olduğunu söyler. İkili birbirleriyle bakışırken, klonu kendi karaciğerini eliyle söküp Morag’a verir fakat Morag şaşkınlıktan karaciğeri kuma düşürür. Morag ağlamaya başlar ve klonu yere düşer. O anda, beraber paylaştıkları bilinçaltını sembolize eden bir olay olur ve klonu diğer odada kalp yetmezliği yaşamaya başlar ve yeniden hayata döndürülür. Halüsinasyonunda ise, Morag’ın üzerine kan yağmaya başlar. 

Dr. Aldous da o sırada bir ikilemdedir, çünkü hem Morag hem de klonu aynı anda ölürse, New Millenium Medical Centre için hiç iyi bir haber olmaz. Bunu önlemek için, aklına zaten hasta olan Morag’ı öldürüp, sağlıklı olan kalbini klona geri takıp onu hayata döndürmek gelir, ve bunu da inanamayan hemşireye söyler. 

 

Dr. Aldous her zamanki kibirli tavrıyla, Morag’ın karısına Morag’ın bir organ donörü olduğunu söyler.

Klon, aldığı kalp transplantından 10 gün sonra, göğsünde kocaman bir iz taşıyan halde uyanır. 

Bu makale Elifnaz Koksal tarafından Türkçe'ye çevrilmiştir. 




About the author

ElifnazKoksal

Born in Istanbul, Turkey, Elifnaz is a student at the University of Southern California's Annenberg School for Communication & Journalism and School of Cinematic Arts.

Subscribe 0
160