ROUGH PATCH FİLM AÇIKLAMASI VE TEKLİFİ, YÖNETMEN TIM ORCHARD- EXAMER FİLM PROJESİ

Posted on at

This post is also available in:


Senaryo yazarlığının öncesinde, bu blog filminiz için yazmanız gereken film açıklaması üzerinedir. Bu dokümanları hazırlamnız gerekince, senaryonuz yazmaya hazır bir halde olmalıdır. Her sahne hazır halde olmalıdır, ve neyin ne zaman olması gerektiÄŸini bilmelisinizdir. Belgeseller içinse, konunuzun tamamen araÅŸtırmasını yapmış olmanız gerekir ve temanızın ne olacağına karar vermelisinizdir. 

Film Açıklaması

Film açıklaması okuyucuya filminizi anlatan bir yazılı dokümandır. Bunlar ÅŸimdiki zamanda yazılmalıdır, çünkü okuyucuya sanki yüz yüze birÅŸeyleri anlatıyormuÅŸ hissine kaptırmalısınız.

Bunun uzunluÄŸu filminizin uzunluÄŸuyla orantılıdır ve ne kadar detaya yer vermek istediÄŸinize de. Benim yaptığım hiçbir kısa filmin film açıklaması 3 sayfayı aÅŸmamıştır, fakat uzun metraj filmlerin genelde en az 30 ya da 40 sayfalık film açıklamalarına sahip olmaları normaldir. 

Hollywood’da satın alınan senaryoların çoÄŸu baÅŸka yazarlar tarafından yeniden yazılır. Bu yüzden Hollywood yapımcılarının iyi yazılmış film açıklamalarını senaryosuz bir ÅŸekilde satın alması da sürpriz edici olmamalıdır. EÄŸer istediÄŸiniz buysa, hikayenizi en detaylı ve açıklayıcı ÅŸekilde anlatmaya bakın. Bazen, kendi sesinizi kaydedip hikayeniz hakkında sorulan soruları cevaplamanız yardımcı olabilir. EÄŸer filmi yönetiyorsanız, ekstradan yönetmen notları da eklemelisiniz. EÄŸer yönetmiyorsanız buna gerek yoktur.

Hollywood’daki standart Courier Sans New fontudur ve büyüklüÄŸü de 12 olmalıdır. Benim fikrim, yazınızı paragraflara dökmek ve abartı bir duruÅŸtan uzaklaÅŸtırmaktır. Her sahne için bir paragraf yeterlidir ve okuyucu için daha kolay bir fırsattır. Ä°lk sayfanızı ‘çalısan baÅŸlık’ olarak isimlendirmelisiniz. BaÅŸlığınız film çekilmeye baÅŸladıktan sonra deÄŸiÅŸebilir.

 

Film Teklifi

Teklifler daha Pratik bir tarzda yazılır, ve genelde bir sürü resim ve en önemli noktaları içerir. Reklamcılık açısından teklifler çok önemlidir ve de yapımcılardan para kazanmak istiyorsanız bunları kullanabilirsiniz.

Eklemeniz gereken önemli ÅŸeyler ÅŸunlardır:

Kapak:

Film posteri gibidir.

Hikaye:

Filmin ne hakkında olduÄŸudur. Etiketleri de burada yazabilirsiniz ya da özeti ekleyebilirsiniz.

Karakterler:

Hikayenin kimler hakkında olduğudur. Bu karakterleri kimin tarzında insanların oynaması gerektiğini de yazabilirsiniz.

Lokasyon:

Filmin nerede geçtiÄŸidir. Lokasyonun hikayeyi nasıl etkilediÄŸini de yazmalısınız.

Görsel stil (& Ses Stili):

Ä°lham veren görselleri anlatmalısınız ve filmin modunu göstermelisiniz.

Seyirci ve Promosyon:

Filmin kimin için olduÄŸunu belirtmelisiniz. Hedef seyirci kitlesine ulaÅŸmak için filmi nerede göstereceksiniz. Film festivalleri, online distirbütörler ya da özel sinemalar. 

 

‘Rough Patch’ adlı filmimin teklifi aÅŸağıdadır:


Bu da filmin son hali

DesteÄŸiniz için teÅŸekkür ederim :)

Tim Oh

 

Bu makale Elifnaz Koksal tarafından Türkçe'ye çevrilmiÅŸtir. 

 



About the author

ElifnazKoksal

Born in Istanbul, Turkey, Elifnaz is a student at the University of Southern California's Annenberg School for Communication & Journalism and School of Cinematic Arts.

Subscribe 0
160