READY OR NOT FİLM AÇIKLAMASI, YÖNETMEN MARK KUCZEWSKI- EXAMER FİLM PROJESİ

Posted on at

This post is also available in:

İyi bir film açıklaması yazmak, insanları filminizle ilgilenmesini sağlar. Ya para açısından ya da sadece zamanlarını verip filminizle ilgilenmek olsun. Film açıklamaları insanların filminizin neyle ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olacak bir materyaldir. Filminizin içindeki temaları ve işleyeceğiniz konular hakkında bilgilendirir. 

Aşağıda size 4 sene önce yaptığım bir film açıklamasını sundum. Film Annex’teki ‘War of Films’ yarışmasını kazanan bir film olduğunu da belirteyim. 

BAŞLIK: Ready or Not

DETAYLAR: Mark Kuczewski

ETİKET: Hayatta kalan en son insanlardan biri olsanız, napardınız?

ÖZET: Londra’da boş sokaklarla açıyoruz, kimse etrafta değil, rahatsız edici bir sessizlik var. Bu sessizliğin içinde yürüyen bir adet adam var. Adı Chris. Şehri keşfeder yavaşca, etraftaki binalara bakarak. Karşısında ona doğru koşan bir karakteri gösteririz.

Chris bunu group kaçmaya başlar. Saklanacak bir yer arar. Bir ofis binasının asansörüne girer.

Karışık şekilde tüm düğmelere basmaya başlar. Kapılar kapanmaya başlar fakat diğer koşan adamın sesini duyar. Koşan adamın gölgesini görür. Adam elini asansörün içine uzatsa da kapılar kapanmıştır. Asansörün içinde güvenli olan Chris, çalan rahatlatıcı müzikle komik bir sahne yaratır.

Chris asansörden çıkınca, dikkatlidir ve saklanacak bir yer arar. Asansörün aşağıdan çağrıldığını duyar ve saklanacak bir masa arar.

Asansör kapısı açılınca, adam etrafta Chris’i aramaya başlar. Chris’in nefesi duyulur. Chris yanlışlıkla bir bilgisayarın butonlarına basar. Bu ses adamı harekete geçirir ve Chris’in olduğu yere doğru gidip masanın altına bakar, fakat Chris yokolmuştur.

 Sonraki sahne Chris’in kapıdan koşarcana çıkıp adamın da arkada onu takip etmesidir. Chris binadan çıkar ve kalmayan enerjisiyle yan taraftaki bir yolda saklanmaya başlar.

 Chris bilmese de, çıkmaz bir sokağa girmiştir. Kaçacak başka bir yer olmadığı için kaderine boyun eğer. Adam agresif bir şekilde ona doğru yürürken, Chris ona dokunup “Bu sensin” der.

 Chris arkasını dönüp gülümser, gözlerini kapar ve saymaya başlar. Bunun üzerine, adam geri döner ve kaçmaya başlar. 

KARAKTER DÖKÜMÜ 

Chris: Chris yirmili yaşlarındadır, dünyanın sone ermesinden önce bir ofiste çalışırdı. Şuandaki en büyük hobisi ise kalan son insanlardan biri olmak. Ofis işinin getirdiği sıkıcılık olmadığı için, acaba kalan zamanı ile ne yapacak?

Cash (adam): Dünyanın sonu gelmesinden önce Londra’ya gelmesi dışında pek bir şey bilinmiyor. Chris’i bulmadan önce yalnızdı, güçlü ve yaşamaya istekli fakat çoğu insan gibi kendisini aktif halde tutmak için zorlanıyor.

Orjinal açıklama aşağıdadır:

  

Bu benim film açıklamamdır, ve bana göre açıklamanın kapsaması gereken şeyler bunlardır:

1. BAŞLIK: Kullanacağınız başlık olmasa bile her filmin bir başlığa ihtiyacı var.

2. BİLGİ: Bu sizin isminiz, telefon numaranız, e-posta adresiniz, web siteniz olabilir

3. ETİKET: Bu okuyucunun ilgisini çekecek bir yazı olmalıdır. Filminizi tanıtmak için iyi ve kısa bir yöntemdir.

4. ÖZET: Hikayenizin tüm bilgileri ve kısaca özetlemesinin bulunduğu kısımdır. Başlangıç, problem ve çözüm buna dahildir.

5. KARAKTER DÖKÜMÜ: Bu her karakteriniz için birkaç satırdan oluşan bilgilendirici bir kısımdır.

6. STİL: Ben film açıklamalarımı çok görsel ve bilgilendirici yapmaya özen gösteririm, böylece okuyucu ne dediğimi ve ne yapmak istediğimi çok iyi kavrayabilir.

Sonuç olarak, çok fazla detaya girmeyin. Okuması kolay olmalı, ve genel bir fikir sunmalıdır. 

Ve aşağıda bu film açıklamamın yarattığı filmin son halini izleyebilirsiniz. 

Bu makale Elifnaz Koksal tarafından Türkçe'ye çevrilmiştir 



About the author

ElifnazKoksal

Born in Istanbul, Turkey, Elifnaz is a student at the University of Southern California's Annenberg School for Communication & Journalism and School of Cinematic Arts.

Subscribe 0
160