FILM ANNEX CITADEL NEW YORK İLE #INTERNETLABS VE #PETERBORDES’A YATIRIM YAPTI

Posted on at

This post is also available in:


Geçen hafta Film Annex Capital Partners sitesinde, Citadel New York, aynı zamanda Roya Mahboob’un başında olduğu şirket, Internet Media Labs’e yatırımda bulunduğu söylenmişti. Şimdi de Film Annex aynı şirketin yatırımcısı oldu. 

Internet Media Labs’in CEO’su Peter Bordes girişimciliğe hiç yabancı değil. Çocukluğunda babası geleneksel medyada çalışmış, ve Bordes bu yüzden kendini televizyon, radyo ve gazetede bir kariyer için hazır saymıştı. Fakat, daha sonra Internet ortaya çıkınca Bordes gözünü dijital girişimciliğe dikmiş. 

Bordes şuan Internet Media Labs şirketinin kurucusu ve CEO’su, şirket uluslararası sosyal medya içerikleri ile yaratılan bir sosyal medya gelişim şirketi. Internet Media Labs ve  Citadel New York politik, sosyal, ve teknolojik faktörler yüzünden birleşmiş. Orta Doğu’daki en son politik gelişmeler sosyal medyanın gelişmekte olan ülkelerdeki potansiyalini göstermekle kalmayıp—aynı zamanda Bordes’un yönetimindeki Internet Media Labs bu gibi marketlere uygun gözüküyor. 

“Sosyal medyanın en iyi yanlarından biri, tüm dünyadaki medyayı demokratize etmiş olması,”diye konuştu Bordes. “Böylece herkesin bir sesi var.”

Bordes Internet Media Labs’in Web 2.0’dan mezun oluşunu ve gelişimini şöyle anlatıyor--“Sosyal Web’den—Web 3.0’a” kaydık ve buna da “ilgili Web” diyor. SeeSaw ve oneQube gibi ürünlerin sosyal medya içeriğini organize edip, analiz etmekten başka, aynı zamanda gelişmekte olan ülkelere de hazır hale getirecek.

İstenilen marketlerin başında Afganistan geliyor, Citadel’in  Women’s Annex (eskiden Afghan Development Project olan)  işbirliğiyle Orta Asya’da, özellikle Afganistan’da, kadınlar için eğitici ve profesyonel gelişim oluşturucu yardımlarda bulunuyor. Amerika ve gelişmiş diğer ülkelerin Afganistan devletine ve ekonomilerine yatırdığı para da düşünülürse bu önemli bir detay. 

“Bence gelişmekte olan marketlerde sosyal medyanın rolü inanılmaz,” dedi Bordes. “Dijital demokrasi ve insanları güçlendirme ve ses verme adına yeni bir yöntem oldu. ”

Sosyal medyanın Bordes’a bir iş olanağı vermesi gibi, aynı zamanda Women’s Annex için bir fırsat ve şeffaflık araçı olması bekleniyor. Internet Media Labs’in aplikasyonları, jeopolitik faktörlere dayanarak yaratılan bu faktörler, bu bölgeyi demokratik olarak çok etkilemesi—ve bilgi teknolojileri için sürdürülebilir hayırseverlik adına bir örnek olması bekleniyor. 

Bu makale Elifnaz Koksal tarafından Türkçe'ye çevrilip, aslı Mike Sweeney tarafından yazılmıştır. 



About the author

ElifnazKoksal

Born in Istanbul, Turkey, Elifnaz is a student at the University of Southern California's Annenberg School for Communication & Journalism and School of Cinematic Arts.

Subscribe 0
160